Piloten op Snapchat in de cockpit. Kan dit of niet? image

Piloten op Snapchat in de cockpit. Kan dit of niet?

“This is your captain speaking. We zijn even aan het spelen met onze Snapchat-app, maar komen zo bij je terug …” Vind jij het terecht dat deze twee selfie-makende Easyjet-piloten geschorst zijn?


Ben jij het type reiziger dat selfies maakt op reis? (Foto: Quinten de Graaf, Unsplash)

Snapchat is een app waarmee je grappige foto’s en video’s verstuurd en is met name populair onder jongeren. Maar klaarblijkelijk maken piloten er óók gebruik van. Zo deed een Snapchat-video op de Facebook- en Instagram-pagina van twee Easyjet-piloten, die met een vol vliegtuig van Parijs naar Madrid vlogen, recentelijk veel stof opwaaien. In de video is te zien hoe de piloot zijn copiloot filmt terwijl hij papierwerk invult naast een virtuele uil. Gevolgd door een vrolijk dansje naast een virtueel fitnessfiguurtje. Het tweetal had het zó gezellig dat ze ook nog een aantal selfies namen.

Schorsing

Volgens een Easyjet-woordvoerder was de veiligheid van de passagiers op geen enkel moment in het geding, omdat de automatische piloot aan stond tijdens het filmpje. De airline heeft er desalniettemin voor gekozen om de piloten te schorsen en een intern onderzoek in te lassen. Vind jij de schorsingen terecht?