Editie 71 nog niet in huis? Dit is wat je misloopt image
Lkoedam

Editie 71 nog niet in huis? Dit is wat je misloopt

Columbus-editie 71 is uit! Voor deze editie haalden we de islomaan – iemand met een obsessie voor eilanden – in onszelf naar boven. We doken ons archief in en brachten onze vijftig meest onvergetelijke eilandervaringen voor je in beeld, waaronder Bali. Verder stuurden we reporters op pad om op zoek te gaan naar het Nederlandse tintje van het Marokkaanse Rifgebergte, een feestje te bouwen in de Dominicaanse Republiek en de massa te ontduiken op het Griekse Kefalonia.



Psst, hier moet je wezen voor de perfecte zonsopgang (Foto: Reisreporter MichielScheerhoorn)



Bali buiten de gebaande paden



Reviews, foto’s & tips over the island of the gods, van de redactie en Columbus-reisreporters. In deze total guide verklappen we onder andere hoe je een Balinese feestdag viert, hoe je met reuzenmanta’s zwemt en hoe je de hoogste waterval van het eiland helemaal voor jezelf hebt.





Zie jij jezelf hier al voor anker gaan? (Foto: Dimsum Reizen)



Eilandhoppen eigen stijl



Zelf bepalen bij welk eiland je voor anker gaat? Kies dan voor een live-aboard, een boot waarmee je dagenlang kunt eilandhoppen door een afgelegen archipel en zélf bepaalt waar je het anker uitgooit. ‘Eilandhoppen eigen stijl’ dus. Wij zetten onze favoriete archipels voor een onvergetelijke boottocht op een rijtje. Maar ook: relaxen op Zanzibar, mysterieuze spookeilanden, snorkelen in Palau en verhuizen naar een Kaapverdische uithoek.





Altijd vrolijk, de bewoners van de Rif (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)



Rifgebergte, Marokko



Een roadtrip door het Marokkaanse Rifgebergte voert langs pieken, stranden en kliffen. Maar vooral: langs de bijzonder gastvrije bevolking, die Nederland in haar hart heeft gesloten. Benieuwd bij wie Columbus-reporters Gerbert van der Aa en Tim Bilman aanklopten? Lees dan gauw de reportage.





Zo heb je deze Dominicaanse zandbank voor jou alléén (Foto: Barbara Groen © Columbus Travel)



Roadtrip door Dominicaanse Republiek



Doe ’s gek, dacht Columbus-reporter Barbara Groen. Ze keek verder dan de omheining van de resorts van Punta Cana en stortte zich vol overgave in de swingende cultuur, uitnodigende keuken en uitbundige natuur van de Dominicaanse Republiek. Een reis naar dit Caribische eiland is een feestje dat je niet wilt missen. Ben jij klaar voor la vida loca?





Wil je een eiland voor jezelf? Ga naar Kefalonia! (Foto: Mieke de Haas © Columbus Travel)



Kefalonia, Griekenland



Ken je dat, de behoefte even tijd voor jezelf te willen nemen? Even weg uit de drukte, even je hoofd leegmaken, even niets. Eilanden, afgesneden van de rest van de wereld, zijn daar bij uitstek geschikt voor. Maar hoe kies je je eigen droomeiland uit duizenden? Columbus-reporter Mieke de Haas stelt voor: Kefalonia, het grootste van alle Ionische eilanden. In tegenstelling tot veel van zijn Griekse broertjes heeft het toerisme hier (nog) niet de overhand. Zo maak je je het eiland helemaal eigen. 



Ga naar onze webshop en bestel hier onze allernieuwste editie #71.