Hoera. Reisreporter is wildlife-fotograaf van het jaar! image
Wil de water

Hoera. Reisreporter is wildlife-fotograaf van het jaar!

Ga er maar aan staan; de mooiste wildlife-foto kiezen uit vijftigduizend inzendingen uit 93 landen. Toch slaagde de vakjury van de 53e editie van de Wildlife Photographer of the Year-fotocompetitie er afgelopen nacht in het Londense Natural History Museum in om een winnaar te kiezen. Dit zijn ze dan. En wij zijn stiekem toch een beetje trots. Let op: het winnende beeld kan als schokkend worden ervaren.

(Foto: The good life © Daniël Nelson - Wildlife Photographer of the Year)



Onze Reisreporter valt in de prijzen



Gefeliciteerd, DanielNelson! Daniël won de hoofdrijs in de jeugdcategorie (15 t/m 17 jaar) en mag zich vanaf nu Young Wildlife Photographer of the Year 2017 noemen. Al op 16-jarige leeftijd fotografeerde hij een westelijke laaglandgorilla in de Republiek Congo. Volgens de vakjury heeft Daniël de kenmerkende overeenkomsten tussen mensen en apen schitterend vast weten te leggen. 





(Foto: Memorial to a species ©  Brent Stirton - Wildlife Photographer of the Year )



Dit is de hoofdprijswinnaar



Met zijn ‘Memorial to a species’ licht de Zuid-Afrikaanse winnaar Brent Striton op een confronterende manier de illegale stroperij en handel in neushoorns uit. De winnende foto werd genomen in Afrika's oudste natuurpark, Hluhluwe-Imfolozipark. Dit is de eerste keer dat hij deze prijs wint. In het verleden wist hij al wel andere fotografieprijzen in de wacht te slepen.



Meedoen?



Fotoliefhebbers kunnen vanaf 20 oktober verschillende werken bekijken in het Natural History Museum in Londen, voordat ze zich verplaatsen naar andere locaties. Wil jij volgend jaar meedoen? Schrijf je dan vanaf 23 oktober in via de site van het Natural History Museum.