Zo regel ook JIJ lounge-toegang op het vliegveld image
Lkoedam

Zo regel ook JIJ lounge-toegang op het vliegveld

Beschouw jij reisdagen ook altijd als verloren dagen? Not anymore! Want de all-in businesslounges op vliegvelden zijn nu ook beschikbaar voor economyreizigers. Zo krijg je als economypassagier toegang tot een businesslounge.



Zo geniet je van een businesslounge en stap je uitgerust het vliegtuig in (Foto: Concourse A Business Class Eating Area, Emirates)



Dit is waarom ze het doen



De onderbezetting van lounges vormt een serieus probleem voor vliegmaatschappijen. In een poging om zowel hun inkomsten als het aanbod voor economypassagiers te verhogen, stellen steeds meer airlines hun lounges open voor ‘buitenstaanders’. Wil jij ook gebruik maken van snelle wifi verbinding, gratis drankjes en maaltijden, oplaadpunten, comfortabele stoelen en zelfs douches? Dit is je kans!



Deze vliegmaatschappijen doen mee



Voor jou als Nederlander is de loungetoegang bij Etihad en Emirates het interessants. Eerstgenoemde vraagt wereldwijd € 64 voor een dagpas terwijl je bij Emirates € 85 kwijt bent. De over-de-top eersteklas lounge van Emirates kost het dubbele. Er zijn ook apps die loungetoegang aanbieden. Zo kun je via LoungeBuddy en Priority Pass al vanaf € 12,50 een dagpas bemachtigen bij Air China, Luft hansa, Turkish en leden van het SkyTeam-netwerk, waaronder KLM!



Zo regel je het zelf



Een dagpas schaf je aan bij de balie in de entreehal van de lounge. Houd je instapkaart en creditcard gereed. Stap eventueel ter plekke binnen bij de lounges van overige airlines om te vragen naar de tarieven. Je kunt ook gebruik maken van de apps LoungeBuddy en Priority Pass. Je betaalt dan digitaal.



Zo haal je je investering eruit



Het ligt eraan. Hoeveel tijd heb je? Hoeveel is rust, stilte en comfort jou waard? En hoeveel hapjes en drankjes werk jij in een paar uurtjes naar binnen? Neem in je overweging mee hoeveel je normaal gesproken búíten de deur zou consumeren en uitgeven. Meestal is het verschil te klein om jezelf niet te verwennen.



Goedkope loungedeals op Schiphol




  • Met LoungeBuddy kun je voor € 23 relaxen in de Aspire Lounge (No. 26) in Terminal 1 of de Aspire Lounge (No. 41) in Terminal 3 op Schiphol. Je moet eerst lid worden, maar hoeft níét te betalen voor een abonnement.

  • Met Priority Pass kun je voor € 16 relaxen in de Aspire Lounge (No. 26) in Terminal 1 of de Aspire Lounge (No. 41) in Terminal 3 op Schiphol. Je moet eerst lid worden en voor minimaal € 68 een jaarabonnement afsluiten, waarmee je toegang krijgt tot meer dan duizend lounges wereldwijd. Je betaalt vervolgens een aparte toeslag van € 16 per lounge. Let op: deze prijzen zijn gebaseerd op de goedkopere Engelse Priority Pass-website.