Hoe schoon is je hotelkamer? Zo controleer je het. 5 tips image
Lkoedam

Hoe schoon is je hotelkamer? Zo controleer je het. 5 tips

Als je betaalt voor een hotelkamer mag je verwachten dat hij brandschoon is. Toch blijkt dit in de praktijk vaker niet dan wel het geval. Ook in Nederland is het met de hygiëne in hotels niet altijd goed gesteld. Laat je niet misleiden door het blote oog, en voer deze vijf simpele checks uit.



Ben jij wel eens in een hotel of land geweest waar de hygiëne te wensen overliet? (Foto: Reisreporter Rhodaxx)



1. Doe de deurcheck



Doe na binnenkomst de deur van je hotelkamer open en weer dicht. Als er een laagje stof zichtbaar is, weet je dat de vloer niet goed is schoongemaakt.



2. Doe de plafondcheck



Schoonmakers vergeten nog wel eens om spinrag te verwijderen. Loop daarom na binnenkomst de plafondhoeken na en kijk achter de gordijnen.



3. Doe de vloercheck



Hoewel je anders zou verwachten wordt de vloer onder het bed regelmatig overgeslagen. Neem daarom even de moeite om onder het bed te kijken. Als er een boxspring of soortgelijk matras op het bed ligt, is het aan te raden om het op te tillen. Als je geluk hebt, tref je er een stapel papiergeld aan. Als je pech hebt, een goordere verrassing.



4. Doe de toiletdeurcheck



Aan de deurklink en de spoelknop van de wc is meestal niks aan te merken. Maar het slot van de badkamer- of wc-deur is een ander verhaal. In de praktijk is dit een van de meest onhygiënische oppervlakjes van een hotelkamer. Het kan dan ook geen kwaad om er even met een doekje overheen te gaan.



5. Doe de geurcheck



Dat je kamer schoon ruikt, wilt niet altijd zeggen dat je kamer ook daadwerkelijk schoon is. Als er ergens een penetrant schoonmaakspraygeurtje hangt, is dat voor ons aanleiding om de hotelkamer extra goed te inspecteren.