Nieuwe trend: naamloos tickets boeken en prijs vastzetten! image
Lkoedam

Nieuwe trend: naamloos tickets boeken en prijs vastzetten!

Wedden dat jij weleens in de problemen bent gekomen door een spelfoutje op je ticket? En wedden dat jij weleens op het laatste moment een gunstige ticketprijs omhoog hebt zien schieten? Door deze nieuwe boekingsfuncties zijn deze fratsen voorgoed verleden tijd.



Bespaar jezelf incheckstress door online in te checken (Foto: Keromi Keroyama, Flickr)



We hebben het al vaker aangegeven: hier op de redactie zijn we gróót fan van de Hongaarse budgetairline Wizzair. Waarom? Omdat de prijzen spotgoedkoop zijn, de veelal Oost-Europese bestemmingen aangenaam verrassend zijn en de service hartstikke goed is. Alsof dat nog niet voldoende is, blijft de vliegmaatschappij met nieuwe functies komen die budgetreizen nóg gemakkelijker maakt. Dit zijn de laatste nieuwtjes.



Naamloos boeken



Bij Wizzair kun je vanaf nu naamloos vliegtickets boeken met behulp van de ‘Flexible Travel Partner’-functie. Althans, slechts één passagier hoeft zijn of haar naam op te geven en de overige tickets – maximaal negen – kunnen tot drie uur voor vertrek (!) op naam worden gezet. Dat doe je door in te loggen bij het Wizzair-profiel van de hoofdboeker.



Voor wie is dit handig?



Dit nieuwe product is ontwikkeld voor klanten die vanwege de gunstige prijs een trip willen boeken, maar nog niet zeker zijn van wie er meegaan. Onze redactieleden verzeilen haast maandelijks in deze situatie! De functie kost € 10 per naamloos ticket per vlucht.



Hoe werkt het?



Simpel: zoals bij elke andere boeking van vliegtickets selecteer je je vlucht en vul je de ontbrekende gegevens in. Het verschil is echter dat je maar één naam hoeft in te vullen. Bij de overige tickets laat je het naambalkje leeg. Klik dan wel even op het vakje: ‘I’ll add the name later’. De extra kosten voor de service worden op het einde bij het totaalbedrag opgeteld.



Prijs vastzetten



Naast het naamloos boeken, introduceerde Wizzair recentelijk óók de 'Fare Lock'-functie, waarmee je een gunstige prijs gedurende 48 uur kunt vastzetten. Zo glipt dat enkeltje voor een paar dubbeltjes je nooit meer uit je handen. De functie kost € 3 per ticket per vlucht.



Redactietip: Word voor € 29,99 lid van de Wizz Discount Club en ontvang € 10 korting op vrijwel elke vlucht, zowel voor jezelf als één reisgenoot. Drie enkeltjes per jaar en je hebt je geld al eruit! Wij hebben onze ogen voor het najaar gericht op budgetvluchten vanuit Eindhoven naar het Bulgaarse Sofia, het Tsjechische Brno, het Roemeense Boekarest en het Servische Belgrado