Goedkoop met Easyjet naar de VS of Azië? Boek zo image
Lkoedam

Goedkoop met Easyjet naar de VS of Azië? Boek zo

Allemaal leuk en aardig dat airlines zoals Easyjet teampjes vormen met internationale collega maatschappijen om een groter netwerk aan bestemmingen aan te bieden. Maar wat betekent dit voor jóú? Wij leggen het uit.



De oranje-witte Easyjet-toestellen zijn niet te missen (Foto: Poowlyne, Flickr)



Wat verandert er voor jou?



‘Worldwide by easyJet’, een samenwerking tussen Easyjet, Norwegian en Westjet, stelt je in staat om je internationale (budget)reis, inclusief overstap, in één keer te boeken in plaats van apart. Zo kun je bijvoorbeeld voor een paar tientjes van Amsterdam naar Londen vliegen, en je weg vervolgen naar de VS. Best wel handig, toch?



Voor welke bestemmingen is dit van toepassing?



Norwegian biedt onder andere vluchten aan naar de VS (waaronder New York en Los Angeles) en Zuid-Amerika (waaronder Buenos Aires). En Westjet biedt vluchten aan naar Canada (waaronder Toronto en Vancouver). Concreet betekent dit dus dat jij je Easyjet-vlucht kunt verlengen naar Noord- en Zuid-Amerika. Kleine kanttekening: alle routes leiden vooralsnog naar de Britse hub Londen Gatwick, waar je dus genoodzaakt bent om over te stappen. 



Wat zijn de voordelen voor jou?



Deze nieuwe samenwerking geeft je méér keuze, biedt je kortingen en vereenvoudigd je overstap. Hoewel je je bagage na de eerste vlucht opnieuw moet inchecken, is de kans dat je je verbindingsvlucht mist nihil. Dat komt door de ‘Minimum Connection Time’ – minimale verbindingstijd – van twee en een half uur. Moet te doen zijn ... 



Bij jou in de buurt



Nu is het zo dat je nog alleen kunt overstappen op Londen Gatwick. Easyjet is echter bezig met een uitbreiding naar overige luchthavens: Milaan (MXP), Parijs (CDG), Barcelona (BCN) én Amsterdam! Binnenkort is het in theorie dus mogelijk om via de Easyjet-website vanuit Amsterdam een vlucht naar de VS te boeken … Klik hier voor de Easjet-zoekfunctie.