Zo mis je nooit meer je aansluitende vlucht. 4 Tips image
Lkoedam

Zo mis je nooit meer je aansluitende vlucht. 4 Tips

Weinig situaties zijn zo stressvol als een korte overstap op het vliegveld. Terwijl jij je door alle checks begeeft en je door de drukte heen een weg baant naar de juiste gate, tikken de minuten weg. Gelukkig kom je met deze tips nooit meer te laat bij de gate aan voor je verbindingsvlucht.



Is een overstap op het vliegveld voor jou ook altijd billen knijpen? (Foto: Reisreporter Annemieke50)



1. Knoop een gesprek aan met de stewardess



Normaal gesproken zijn stewardessen tijdens de vlucht in het bezit van een lijst met passagiers met aansluitende vluchten. Hoewel dit sowieso geldt voor een overstap op een vlucht van dezelfde airline, is dit niet altijd het geval als je overstapt op een andere airline. Bespreek je scenario daarom altijd even met een van de stewardessen. In extreme gevallen zal je het vliegtuig als een van de eersten mogen verlaten. Wordt jouw verzoek afgewezen? Bespreek je situatie dan op een vriendelijke manier met de passagiers om je heen zodat je je dichter naar de uitgang kunt begeven.



2. Download de airline app



De beste strategie om een krappe overstap te redden, is de meest accurate reisinformatie achterhalen. En waar ben je daarvoor aan een beter adres dan bij de bron: de app van de luchtvaartmaatschappij. In de meeste airline apps is het zelfs mogelijk om meldingen over je vluchtstatus aan te zetten. Zo ben jij direct op de hoogte van eventuele wijzigingen.



3. Voorkom dat je verdwaald



Verdwalen op het vliegveld. Je zou niet de eerste zijn die daardoor zijn vlucht mist. Maar goed dat ze tegenwoordig overal appjes voor hebben. Met de apps Gate Guru en Ifly.com haal je detailkaarten van luchthavens op, die je tijdens de vlucht alvast kunt bestuderen. Zo weet jij bijvoorbeeld meteen dat je niet te voet, maar met een monorail- of metroverbinding naar een andere terminal moet. 



4. Sla informatie in bij de gate agent



Ook de gate agent, of grondstewardess, ter plaatse is in het bezit van een lijst met passagiers die een tussenlanding maken. De gate agent staat via radio in contact met collega’s. Het kan dan ook geen kwaad om te vragen of de gate agent haar collega’s bij de vertrekgate wilt verwittigen over je komst. Maar ook hier geldt weer: je succeskans is aanzienlijk groter als je vliegt met één en dezelfde airline.