Voor de reisnerds: geld verdienen met tickets zoeken image
Lkoedam

Voor de reisnerds: geld verdienen met tickets zoeken

Weet jij na goed speurwerk altijd weer de goedkoopste vliegdeals op de kop te tikken? Dan is dit wat voor jou: een website die je betaalt om goedkope deals te vinden én boeken voor anderen. Kassa!



Met deze reisapp kun je grof geld verdienen! (Foto: Reisreporter MVerkennis)



De website heet Farefetch.com. Als jij een Farefetcher wordt, kun je geld verdienen met het vinden van goedkope tickets. Als jij een reiziger bent die gebruikt maakt van deze dienst, besteed jij de zoektocht naar een ticket relatief voordelig uit. Een win-winsituatie dus.



Zo werkt het



De reiziger, die op zoek is naar een bepaalde vlucht, zet zijn verzoek (de data, het aantal passagiers en zijn budget) op de website. Het verzoek komt vervolgens bij de zogenaamde Farefetchers terecht, die direct het internet gaan afspeuren voor een vlucht die aan de eisen voldoet. De reiziger krijgt een berichtje zodra zijn vlucht is ingeboekt door de Farefetcher. Simpel, toch? 



Zo verdien je geld



Je interesse is gewekt. Maar wat nu? Het eerste wat je doet is je inschrijven op de website. Hiermee stel je jezelf beschikbaar als Farefetcher. Houd er wel rekening mee dat er haast geboden is; degene die het snelst een geschikte deal indient, verdient de beloning. Wat die beloning is? Het totale verschil tussen de prijs van het gevonden ticket en het aangegeven budget van de klant. Sommige Farefetchers verdienen maar liefst € 1000 aan bepaalde deals. Bijvoorbeeld doordat ze een error fare – een systeemfout waardoor de prijs foutief is – weten op te rakelen. Hoe lager de ticketprijs, hoe méér je overhoudt. Over het algemeen geldt dat er meer marge zit op internationale vluchten.