Je waterflesje bijvullen op reis? Wij raden het af! image
Lkoedam

Je waterflesje bijvullen op reis? Wij raden het af!

Niet alleen bij ons in de supermarkt, maar ook in het buitenland moet je al gauw een aardig centje aftikken voor een gekoeld flesje water. Logisch dus dat je liever een oud flesje hergebruikt en vult met water. Maar of dat echt zo’n goed idee is …



Hergebruik jij oude plastic flesjes wel eens? (Foto: Reisreporter jeannette)



Je lichaam heeft behoefte aan twee liter water per dag. Zeker in broeierige oorden. Maar iedere dag twéé nieuwe literflessen kopen is misschien een beetje veel van het goede. Veel mensen hervullen daarom plastic flesjes – kijk uiteraard eerst even of het kraanwater op je bestemming drinkbaar is – van een paar dagen, weken of zelfs maanden oud. Géén goed idee, zo blijkt.



Bacteriën



Sportreviewwebsite TreadmillReviews.net deed onderzoek naar de hygiëne van hergebruikte plastic flesjes onder atleten. Houd je vast: het dopje van het vaakst gebruikte flesje bevatte maar liefst 900.000 bacteriën. Het gemiddelde aantal bacteriën in hergebruikte waterflesjes is 300.000. Drinken uit zo’n onhygiënisch flesje komt dus overeen met likken aan een wc-bril. 



Ziektes



Van ál die bacteriën in een hergebruikt plastic flesje, is ongeveer 60% ziekteverwekkend. De bacteriën komen er terecht via speekselresten, die op hun beurt weer ziektekiemen kunnen bevatten. Een oud hergebruikt flesje delen is dus al helemáál geen goed idee. De moraal van het verhaal is dus dat je goed ziek kunt worden van het drinken uit hergevulde flesjes. Niet waar je op reis op zit te wachten …



Alternatieven voor een plastic waterflesje: een geïsoleerde literfles van Made Sustained (€ 25,95) en de duurzame glazen drinkfles van Retap (€ 11,95), ahealthylife.nl.