Handige Tips

Rijtje vliegtuigstoelen voor jou alleen? Zo regel je het

Gepubliceerd: 19 mrt 2019 1
Zo’n lange vlucht eist toch wel z’n tol. Na een paar uur opgevouwen zitten in een vliegtuigstoel gaat je lichaam simpelweg protesteren. Een hele rij stoelen voor jou alleen, om lekker op te liggen en slapen, dát zou pas fijn zijn! Gelukkig weten wij hoe jij er beslag op legt …


Drie vliegtuigstoelen voor jou alleen? Niet geschoten is altijd mis! (Foto: Reisreporter Rinske)

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil jij de hele rij vliegtuigstoelen voor jou alleen? Dan is dit hoe je te werk moet gaan: je zet al je geld in op de middelste van de drie stoelen. Deze kun je uitkiezen tijdens het reserveringsproces. Individuen die na je boeken zitten liever op een andere plek met meer (been)ruimte en koppels of groepjes zitten liever naast elkaar. Voilà, de twee stoelen naast je zijn helemaal van jou. Dit trucje werkt overigens alleen als de vlucht níét is volgeboekt. Maar het is het proberen waard!

Last minute luck

Ben je in al je enthousiasme vergeten een stoel te kiezen tijdens het reserveren? No worries, je kunt ook last minute luck hebben. En geluk moet je natuurlijk wel een beetje afdwingen. Het enige wat je niet moet doen is online inchecken. Wanneer je namelijk bij het inchecken vraagt of je een andere plek kunt krijgen, zie je vaak welke plekken nog vrij zijn. En dan is het natuurlijk weer zaak dat je de middelste stoel in een lege rij kiest. Dit geluk gaat helaas alleen op als het vliegtuig niet vol is. 

Double the fun

Bovenstaande tip gaat natuurlijk alleen op voor soloreizigers. Reis je met iemand samen en wil je geen (vervelende) buren? Listen closely! Ook deze hack begint bij het boeken en draait om de middelste stoel. Kies namelijk voor een stoel bij het raam en een stoel aan het gangpad, ga dus vooral niet voor twee stoelen naast elkaar. Met een beetje geluk wordt de stoel tussen jullie in niet geboekt en heb je de hele rij voor jullie zelf. Maar ook deze vlieger gaat alleen op als het vliegtuig niet volgeboekt wordt. 

Wat is jouw ultieme hack om meerdere vliegtuigstoelen voor jezelf alleen te hebben? 

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Rijtje vliegtuigstoelen voor jou alleen? Zo regel je het"

  • profile image comment

    Maar hoe kom ik te weten of het vliegtuig niet is volgeboekt? En tot nu toe heb ik nooit een plaats zomaar mogen kiezen als ik het toestel binnen kwam. Het stoelnummer staat op mijn instapkaart, dat van andere mensen dus ook. Wat doe je dan als die op dezelfde rij als jij moeten zitten? Het klinkt leuk maar werkt dus meestal niet. Vanavond vlueg ik weer naar Amsterdam, bah.

    Door Epje • geplaatst op 2017-09-06 14:26:14

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Kappen nu! Stop het omhakken van bomen

Staatsbosbeheer en andere natuurbeheerders brengen onomkeerbare schade toe aan onze natuur en bossen. Hierdoor ontbost Nederland sneller dan het Amazonegebied. Dat is natuurlijk totaal niet duurzaam en moet meteen stoppen.  

Staatsbosbeheer en andere natuurbeheerders brengen onomkeerbare schade toe aan onze natuur en bossen. Hierdoor ontbost Nederland sneller dan het Amazo...

Museumnacht; slapen in het Louvre

Airbnb en het Louvre hebben de handen ineengeslagen en organiseren een heuse Night at the Museum. Nu maar hopen dat de kunst op 30 april niet tot leven komt. 

Airbnb en het Louvre hebben de handen ineengeslagen en organiseren een heuse Night at the Museum. Nu maar hopen dat de kunst op 30 april niet tot leve...