Jij hebt de Columbus-factor! De prijswinnaar is ... image
Lkoedam

Jij hebt de Columbus-factor! De prijswinnaar is ...

Elke Columbus-editie staat een nieuw thema centraal. Dat was dit keer 'onvergetelijke outdooractiviteiten'. Je kon tot 4 augustus aantonen dat jij over de Columbus-factor beschikt. Daar hoefde je alleen maar je beste reisfoto van een local met tip óf review voor in te zenden. De nr. 1 winnaar van de cadeaucheque van CameraTools t.w.v. € 350 is geworden ...



Dit keer was het thema 'onvergetelijke outdooractiviteiten' (Foto: Columbus-ambassadeur Hans Moerkens)



Wie koos de winnaars?

De jury voor het thema ‘onvergetelijke outdooractiviteiten’ bestaat uit Columbus-webmaster Saphira Siahaya-Ursepuny en Columbus-ambassadeur Hans Moerkens.



------------------------------------



10. Review - Reisreporter Dianadm



Menjangan, Bali - Op ongeveer 25 minuten varen vanaf Pemuteran ligt Menjangan, de mooiste duik- en snorkelspot van Bali. Je vindt hier een prachtige koraalmuur die loodrecht de diepte in duikt, een rif en een grote diversiteit aan vissen. Echt een onderwaterparadijs. Omdat er geen stroming is, is het water kraakhelder en heb je overal een geweldig zicht. Tours zijn te boeken bij iedere duikschool in Pemutaran, maar nog leuker is het om zelf een bootje te huren. De kapitein/gids snorkelt dan met je mee. Een aanrader! De boottocht erheen, met uitzicht op een prachtige vulkaankegel op Java zorgt ervoor dat je trip al niet meer stuk kan. Het noordwesten van Bali is (nog) vrij rustig qua toerisme en het gebied is vrij uitgestrekt. Je hebt dit paradijsje op sommige plaatsen nog echt voor jezelf.

Columbus factor 3, Cijfer 9



Juryoordeel: Bali is prachtig, maar daardoor ook ontzettend drukbezocht. Fijn dat er ook nog plekken zijn waar je je echt een ontdekkingsreiziger kunt wanen en zonder grote drommen toeristen kunt genieten van wat het eiland te bieden heeft!

 



9. Foto - Reisreporter WKerkhof



Juryoordeel: Een landschap zien is leuk, maar een landschap erváren is nog veel leuker! Het beeld geeft de leegte van het landschap goed weer en de enthousiaste beschrijving werkt aanstekelijk.



8. Foto - Reisreporter VerelleSmith







Juryoordeel: Het heeft misschien wat voeten in de aarde om deze belevenis zelf mee te maken, maar het ziet er heel cool uit. Een verrassend stukje U.S.A.  dat we nog niet zo vaak voorbij hebben zien komen.

 



7. Foto - Reisreporter Brechtvds



Juryoordeel: Ayer’s Rock is ongetwijfeld prachtig, maar ook wereldberoemd. Leuk om een alternatief hiervoor te belichten en het ziet er schitterend uit. Zulke tips zien we graag!





6. Review - Reisreporter Agrotewal



Doñana NP, Spanje -  De naam is al prachtig, maar het gebied is een ware verrassing. Aangetrokken door de omschrijving welke dieren er te vinden zouden zijn, hebben we vorig jaar een aantal dagen met de camper overnacht in dit bijzondere nationaal park. Volgens de boekjes zouden er vele trekvogels zijn, herten, wilde zwijnen, de Iberische wolf en de Iberische lynx. We hebben een overnacht in Mazagon, daar is een camperplek. Het strand is stil en wordt omzoomd door hele hoge rotsen. We zien bijeneters en de hop, helaas blijven ze niet stil zitten. Na een tip verkassen we naar El Rocio een klein dorp. Jaarlijks vindt er door La Doñana een bedevaart ter ere van de maagd van El Rocío plaats, met als bestemming het het plaatsje El Rocío, waar de gigantische stoet op 2e Pinksterdag 's ochtends aankomt om het beeld van de Maagd te begroeten. De tocht duurt 3 dagen, met elke avond een feestelijk samenzijn. Deze happening trekt vele duizenden gelovigen van over de hele wereld. Wij waren er niet rond Pinksteren, maar het dorp is ook bijzonder zonder pelgrims. In het dorp zijn namelijk alle straten ongeplaveid, een dikke laag zand is al wat er ligt. Voor de woningen zijn palen gezet om de paarden aan te kluisteren, wat het wild west gevoel enorm versterkt. In een klein meertje in het centrum van het dorp leven heel veel flamingo's, al staat het zomers droog en zijn de flamingo's verder getrokken. Columbus factor 4, Cijfer 9



Juryoordeel: Voor onvergetelijke outdoor activiteiten hoeven we absoluut Europa niet uit. Deze omgeving klinkt als een heerlijke plek om te ontdekken en om er ook nog te overnachten zal ongetwijfeld een belevenis zijn die je nog lang bij zal blijven. 





5. Review - Reisreporter RobHoekstra







Juryoordeel: Om de betoverend mooie wateren van Palawan te zien is al een belevenis. Maar om dit in alle rust tijdens een privétourtje te ervaren moet al helemáál onvergetelijk zijn. Een sterk beeld, dat de paradijselijke sfeer van de ervaring goed weergeeft.



4. Review - Reisreporter KarinM







Juryoordeel: Hier wordt een ervaring gedeeld die eigenlijk met geen pen te beschrijven is! Gelukkig spreekt de foto boekdelen. Wat moet het fantastisch zijn om op die hoogte te staan met dit onvergetelijke uitzicht. De ietwat macabere lokale rituelen die worden beschreven geven de plek een extra mystiek karakter.



3. Foto - Reisreporter Corriedewinter







Juryoordeel: Het beeld geeft al perfect weer waarom dit zo’n onvergetelijke activiteit is: De mens is hier volslagen nietig in de grootsheid van de natuur. Een belevenis die je voor altijd bij zal blijven!

 

 



2. Foto - Reisreporter Hamminga







Juryoordeel: Een geweldig alternatief voor wie de natuur met minder andere reizigers wilt delen. De foto geeft de rust en eenzaamheid op indrukwekkende wijze weer.

 



1. Foto - Reisreporter ManonvanGoethem





Juryoordeel: Wat moet het een avontuur zijn om een plek als deze te bezoeken! De natuur is hier zichtbaar heer en meester. Wanneer je de foto bekijkt, zou je bijna bang worden om de krater in te vallen. Een spectaculair landschap en een onvergetelijke outdoor activiteit!



Gefeliciteerd allemaal!





Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door: