Bizar

Vliegtuigspotten op Sint Maarten: levensgevaarlijk!

Gepubliceerd: 15 aug 2017 1
Eind 2016 reisden we zelf af naar Sint Maarten, wat resulteerde in een reportage in editie 66. We brachten een bliksembezoek aan Maho Beach en verwonderden ons erover hoe laag de vliegtuigen over onze hoofden zoefden op dit wereldberoemde vliegtuigspotstrand. Na een fataal ongeval, laaien de kritieken over de veiligheid echter weer op. Hoe denk jij hierover?Zit je lekker op je balkon, komt er ineens een jumbo voorbij vliegen (Foto: Reisreporter matrirens)Maho Beach op Sint Maarten is wereldberoemd. Zoek het maar eens op op internet en je ziet duizenden afbeeldingen van het strand en enorme jets die laag over vliegen. Voor veel toeristen levert het spotten echter niet voldoende adrenaline op. Dus ze bedachten iets nieuws: fence surfing. Mensen klampen zich vast aan het hek aan het einde van de landingsbaan zodra een vliegtuig op het punt staat van vertrekken. Door de wind van de straalmotoren moeten ze zich ongeveer een minuut lang stevig vasthouden aan het hek. Maar niet iedereen weerstaat deze kracht. Een 57-jarige toeriste uit Nieuw-Zeeland werd teruggeslagen van het hek en moest het bekopen met een fatale botsing met een betonblok langs de weg. De borden met ‘Jet blast of departing and arriving aircraft can cause severe physical harm, resulting in extreme bodily harm and/or death’ staan er dus niet voor niets.Ken jij Maho Beach? Of ben je er geweest? Hoe veilig vind jij dit strand?


deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Vliegtuigspotten op Sint Maarten: levensgevaarlijk!"

  • profile image comment

    Half dagje geweest toen ik moest overstappen hier. Lag lekker aan de zijkant van het strand met een boek, kijkende naar de aankomende en vertrekkende vluchten. Prima hoek om foto's te nemen ook. Dat er steeds meer onnozelaars zijn die alles doen voor de perfecte selfie of fb post maakt het het nog niet onveilig. Maar ja, zelf nadenken is moeilijk he.

    Door MikeB • geplaatst op 2017-08-16 10:36:53

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Get this party started: dit vliegveld heeft nu een DJ booth

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve benen en stroeve heupen van je vlucht weer soepeltjes los op de deuntjes van DJs.

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve...