Op reis kun je niet zonder deze 5 offline reisapps
Handig, zo’n smartphone, maar wat als je op reis geen internet hebt? Waar zitten de leuke restaurantjes, wat zijn de typische tourist traps en waar ligt je hotel ook alweer? Geen paniek, deze 5 apps helpen je uit de brand én zijn offline te gebruiken.
Wat zijn jouw favoriete reisapps? (Foto: Reisreporter Jan10e)
1. Google Maps
We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Google Maps is onmisbaar op reis. Wij stappen inmiddels het vliegtuig niet meer uit zónder offline kaartje van onze bestemming. Voor het gemak leggen we je nog eens stapsgewijs uit hoe je een offline kaart aanmaakt met Google Maps:
- Stap 1: Log met je Google account in op het wifinetwerk – zorg dat dataroaming uitstaat – van bijvoorbeeld je hotel en breng het gebied in beeld dat je wil downloaden voor offline gebruik.
- Stap 2: Ga naar instellingen en druk op het tabje ‘Offline gebieden’.
- Stap 3: Druk op ‘Aangepast gebied’ en breng door middel van in- en uitzoomen nogmaals in kaart om welk gebied het gaat.
- Stap 4: Druk op ‘Downloaden’ en geef het gebied een naam. De offline kaarten die je download blijven een maand opgeslagen. Je vind ze weer onder ‘Offline gebieden’.
- Stap 5: Is de kaart gedownload, tik dan in het beginscherm je eindbestemming in en druk op 'Start navigatie'. Als je het hotel uitloopt zal je zien dat je navigatie gewoon blijft werken.
Geen zin in al die stappen? In het onofficiële Google-appje 'Offline Maps - for Google Edition & Wikipedia' kun je tot vijf kaarten met één simpele druk op de knop opslaan voor een maand.
2. Google Translate
Geen zin om tijdens je zonvakantie een nieuwe taal aan te leren? Dan kom je op reis ook een heel eind met Google Translate. Download ook bij deze app van tevoren de talen die je nodig denkt te hebben and you’re good to go!
3. XE Currency App
Hoe staat de Japanse yen ervoor? En hoe zit het ook alweer met de wisselkoers van de dollar, de pond of de forint? De XE Currency App berekent het voor je. Voeg zoveel vreemde valuta toe als je wilt en bereken in een handomdraai hoeveel euro één zloty ook alweer is.
4. Triposo
Sta jij ook wel eens midden in een grote stad, zonder precies te weten wat er allemaal te doen is? Dan biedt Triposo – een offline reisgids – wellicht dé oplossing. De applicatie vertelt je in een handomdraai welke plekjes je echt niet mag missen.
5. Maps.Me
Oeps, verdwaald! We kennen het gevoel allemaal wel. En wees eerlijk: weinig dingen zijn zo vervelend als de weg kwijtraken op reis. Gelukkig bestaan er genoeg appjes die je een goed eind op weg kunnen helpen. Maps.Me werkt net zo makkelijk als Google Maps, maar laat ook nog eens duidelijk zien waar je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde geldautomaat vindt.