Wist je dat deze 5 dingen zijn inbegrepen bij je hotel? image
Lkoedam

Wist je dat deze 5 dingen zijn inbegrepen bij je hotel?

Op vakantie betaal je niet zelden grof geld voor een hotelovernachting. Maar in al je enthousiasme vergeet je er soms wel eens écht van te genieten. Wist je bijvoorbeeld dat deze 5 verzoeken volkomen normaal zijn in een hotel?



Haal het meeste uit je overnachting met deze 5 verzoekjes (Foto: Reisreporter henksalomons)



Een upgrade naar een penthouse suite zit er waarschijnlijk niet in. Maar als jij met de volgende verzoekjes naar de balie loopt, kan je verblijf er alleen maar comfortabeler op worden!



1. Ik wil graag later uitchecken



Vertrekt jouw vliegtuig pas later op de dag, maar moet je voor het middaguur zijn uitgecheckt? Vraag dan tijdens het ínchecken al voor een late check out. Als je de situatie uitlegt en je vliegtickets bij de hand hebt, is de kans groot dat het hotel met je verzoek instemt. Schroom niet om de hotelmedewerkster een kleine fooi toe te schuiven. Dienst en wederdienst …



2. Ik wil graag gebruik maken van voorzieningen



Niet álle hotels hebben hun eigen zwembad, sauna, spa en stoomruimte. Daarom gaan veel van hen een samenwerking aan met dergelijke services in de buurt. Gasten kunnen zodoende gratis of tegen een kleine vergoeding alsnog gebruik maken van een zwembad of kuurruimte. Ook voor veel andere diensten worden samenwerkingen aangegaan, zoals airport shuttles en privévervoer. Vraag er dus altijd even naar.



3. Ik wil graag extra shampoo



Je moet toiletartikelen in hotels een beetje zien zoals brood in restaurants; hotels bieden ze aan om de klant tevreden te houden en ze hebben er meer dan genoeg van. Stel dus dat jij méér shampoo of crème nodig hebt, dan hoef je het maar te vragen bij de receptie. Of stel dat je je tandenborstel bent vergeten. Dan is de kans groot dat het hotel er eentje voor je heeft liggen.



4. Ik wil graag schoon beddengoed



Over het algemeen verschonen hotels hun bedden op dagelijkse basis. Maar er bestaat een aannemelijke kans dat dit niet geldt voor de dekbedden. Je staat tijdens het inchecken volledig in je recht om een nieuw deken én setje beddengoed te vragen.



5. Ik wil graag een stille kamer



Wat is in een hotel belangrijker dan een goede nachtrust? Juist … Schroom dus niet om te vragen voor een kamer zo ver mogelijk van de lift, het trappenhuis of luidruchtige groepen vandaan.