Binnenkort géén tv meer in het vliegtuig. Dit is waarom image
Lkoedam

Binnenkort géén tv meer in het vliegtuig. Dit is waarom

Slecht nieuws voor reizigers die reikhalzend uitkijken naar het filmaanbod tijdens een lange vlucht. De tv-schermpjes in vliegtuigen gaan verdwijnen. Dit is waarom.



Je kunt nog altijd een boekje openslaan tijdens de vlucht (Foto: nikki, Flickr)



Met name Amerikaanse, maar ook Europese luchtvaartmaatschappijen schrappen de tv-schermpjes uit nieuwe toestellen. Waarom? Omdat vrijwel elke passagier een smartphone, tablet of laptop met zich meeneemt aan boord, zo beredeneren ze.



Volgens intern onderzoek van American Airlines heeft 90% van hun passagiers een beter werkend alternatief voor een tv bij zich. De maatschappij bestelde daarom honderd nieuwe toestellen van Boeing zónder schermpjes. Een andere Amerikaanse maatschappij, United Airlines, vervangt de monitors door een sterke Wifi-verbinding. Dit stelt hun passagiers in staat om zelf films en series te streamen.



Bijkomend voordeel



Het schrappen van tv-schermpjes in de nieuwe generatie vliegtuigen heeft indirect een positieve impact op de aarde; door de afwezigheid van de schermen gaat het totale gewicht naar beneden en wordt er minder brandstof verbruikt.