Reisnieuws

Zo red je de gorilla met je afgedankte telefoon

Gepubliceerd: 24 jul 2017 0
Ieder jaar worden er dieren toegevoegd aan de IUCN Rode Lijst van bedreigde diersoorten. Gelukkig zijn er initiatieven waardoor wij met z'n allen iets terug kunnen doen. Wist je bijvoorbeeld dat we met onze afgedankte telefoon de laaglandgorilla kunnen redden?Dag in, dag uit zijn mijnwerkers op zoek naar coltan in het leefgebied van gorilla's (Foto: Reisreporter michael)Coltan is een metaalsoort die wordt gebruikt in mobiele telefoons. De grootste voorraad coltan bevindt zich in Afrika. Er vindt dan ook op grote schaal illegale mijnbouw plaats, wat ten koste gaat van het leefgebied van de Afrikaanse gorillapopulatie. Gorilla als hoofdgerechtHet leefgebied van de gorilla’s wordt dus steeds kleiner, waardoor het aantal gorilla’s zichtbaar afneemt. Met name de laaglandgorilla heeft het zwaar te verduren; de populatie is reeds met 80% afgenomen. En alsof dat nog niet erg genoeg is staan de dieren ook nog eens op het menu van de mijnwerkers in het gebied. Zij zijn voor hun voedsel immers aangewezen op de jungle.Recycle je telefoonDoor je telefoon te recyclen help jij een handje mee. Zelfs wachten met de aanschaf van een nieuwe telefoon kan er indirect voor zorgen dat de vraag naar coltan afneemt. Je kunt je telefoon laten recyclen bij inzamelpunten.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wildlife hoort niet in medicijnen!

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie naar traditionele Chinese medicijnen lijkt wildlife definitief uitgeroeid te worden. En daarom moet er nu ingerepen worden! 

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie...

Draag je steentje bij: zo help jíj het koraal

Het is een van de mooiste, maar ook een van de meest kwetsbare creaties van de natuur: koraal. Door toedoen van de mens zijn de riffen in groot gevaar. Met deze tips word jij een rif-redder.

Het is een van de mooiste, maar ook een van de meest kwetsbare creaties van de natuur: koraal. Door toedoen van de mens zijn de riffen in groot gevaar...