Met deze 5 tips vermijd je de rijen op het vliegveld image
Midasket

Met deze 5 tips vermijd je de rijen op het vliegveld

Het lijkt bijna normaal te zijn geworden om uren vóór vertrek in de rij te staan op het vliegveld. Maar juist in dit digitale tijdperk moet dat anders kunnen. Wij geven je vijf tips om de rijen op het vliegveld te ontlopen.



Met deze tips begin je zo snel mogelijk aan je vakantie (Foto: Reisreporter georgena)



1. Check in zodra je kan



Houd de klok goed in de gaten. Zodra het 24 uur voor je vertrek is, ben jij de eerste die op internet incheckt. De kans dat je de beste plaatsen nog kan claimen is groot en de kans om van je vlucht getrapt te worden is klein. Dat lot is meestal de late incheckers beschoren. 



2. Download de app



Veel luchtvaartmaatschappijen hebben tegenwoordig handige apps waarmee je je vlucht kan boeken en tegelijkertijd bagage bij kan boeken. Inchecken via de app wordt dan ook steeds populairder. Maar het grootste voordeel is dat je je boarding pass ermee kunt downloaden. Lekker makkelijk en snel. 



3. Gebruik verschillende apps in je voordeel



Heb jij altijd je mobiele telefoon bij de hand? Gebruik hem dan in je voordeel. Er zijn zat apps die je helpen om je tijd op het vliegveld in goede banen te leiden. De Gate Guru app bijvoorbeeld helpt je in te schatten hoe lang de rijen zijn voor de douane. Ideaal! Tripit is dé app om je hele reis mee te organiseren. Het geeft je updates over vertragingen, verplaatsing van je gate en alternatieve opties mocht je vlucht geannuleerd worden.



4. Kies je vliegveld wijs



Onnodig om te zeggen, maar zeker de moeite waard om nog eens te herhalen. Kun jij kiezen tussen een groot en een klein vliegveld? Kies dan voor het kleine. Want in de praktijk blijkt: hoe kleiner het vliegveld, hoe korter de rijen. 



5. Kies een andere terminal



Als de rij bij de douane echt te lang is, probeer dan in een rij te gaan staan van een andere terminal. Bij veel grote vliegvelden doen ze daar niet zo moeilijk over. Zeker als het helpt om de doorstroom te verbeteren.