Bizar

In dit kleine gebied woont de halve wereldbevolking

Gepubliceerd: 11 jul 2017 0
Dat de mensheid niet helemaal gelijk over de aarde is verdeeld is geen geheim. Maar dat de verdeling zó scheef is dat de halve wereldbevolking in een kleine cirkel past ... De Texaanse bedenker Ken Myers noemt hem de Valeriepieris circle. Raad jij waar hij ligt?In het drukke Manilla kijk je je ogen uit (Foto: Reisreporter bibipost)Toen Myers voor zaken in Manilla in de Filipijnen was, viel het hem op dat het daar een stuk drukker was dan dat hij thuis gewend was. Hij ging op onderzoek uit en stelde zichzelf de vraag: Wat is de kleinst mogelijke cirkel op aarde waar meer dan de helft van de mensheid in woont? Valeriepieris circleNa een hoop gepuzzel kwam Myers erachter dat de kleinst mogelijke circel een gebied is in Zuidoost-Azië met een diameter van vierduizend kilometer. Binnen deze zogenaamde 'Valeriepieris circle' woont de halve wereldbevolking! Hij omslaat grofweg India, Japan en Indonesië. Bizar toch? Zeker als je je bedenkt dat dit gebied voor een derde uit oceaan bestaat. Bekijk de kaart hier.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Draag je steentje bij: zo help jíj het koraal

Het is een van de mooiste, maar ook een van de meest kwetsbare creaties van de natuur: koraal. Door toedoen van de mens zijn de riffen in groot gevaar. Met deze tips word jij een rif-redder.

Het is een van de mooiste, maar ook een van de meest kwetsbare creaties van de natuur: koraal. Door toedoen van de mens zijn de riffen in groot gevaar...