Nieuwe ontdekking: hét geheim tegen jetlag image
Lkoedam

Nieuwe ontdekking: hét geheim tegen jetlag

Nee, we hebben het niet over slaappillen of aangepaste slaaptijden. We hebben het over een aanpak die gegarandeerd effectief is. En het heeft dus niets te maken met slaap …

Door deze ontdekking kom jij fit aan op je bestemming (Foto: Reisreporter vincere80)



Hoe je je lichaam het snelst aanpast aan een nieuwe tijdzone? Simpel, door je eetritme aan te passen. Die conclusie trekken de onderzoekers van het Beth Israel Deaconess Medical Center in het Amerikaanse Boston althans. Het is volgens hen niet de dag-nachtcyclus die de lichaamsklok bepaalt, maar de schaarsheid van voedsel. Wat houdt dit in? Het betekent dat je je lichaamsklok ‘gemakkelijk’ bij kunt stellen door vóór je trip te vasten. Zo bereid je je voor op de nieuwe tijdzone en kan geen jetlag je klein krijgen.



Probeer het zelf



Wil je het eens proberen? Time je periode van vasten dan na je laatste maaltijd zo dat hij eindigt rond het ontbijtuur op je nieuwe bestemming. Zodoende stuur je een signaal naar je lichaam dat dit de ideale tijd is om je dag te beginnen. Deze periode kan oplopen tot 16 uur. Onthoud: het lijkt misschien lang, maar waarschijnlijk ben je ruim de helft van de tijd in slaap!