Je hebt bedwantsen meegenomen naar huis. Wat nu? image
Lkoedam

Je hebt bedwantsen meegenomen naar huis. Wat nu?

Bedwantsen leven van mensenbloed en liften als verstekeling mee in je koffer vanuit verre oorden. Het zijn geen prettige gasten om in huis te halen, want je komt er verdomd moeilijk vanaf. Zo bestrijd je ze in Nederland.



Als je eenmaal bedwantsen in je slaapkamer hebt kom je er moeilijk vanaf (Foto: Reisreporter AdriaanV)



Zo voorkom je bedwantsen in huis




  • Wil jij er zeker van zijn dat je hotelkamer bedwantsvrij is? Weersta dan de drang om het bed te testen en voer eerst een inspectie uit. Aangezien bedwantsen van frisse schuilplaatsen houden tref je ze het vaakst aan in bed. En dan met name aan het hoofd- en voeteneind. Je gaat op zoek naar kleine uitwerpselen, doorzichtige eitjes en bruinzwarte bloedvlekjes. Plaats je ongeopende koffer tijdens de inspectie in de badkuip, wat de veiligste plek is.

  • Weet jij zeker dat je bedwantsen hebt meegenomen in je koffer? Wees dan rigoureus. Pak je koffer buiten uit, was je kleren op 60 graden of stop ze desnoods in de vriezer. Gooi als het moet dingen weg, want een nieuwe koffer is goedkoper dan een bestrijder inschakelen.



Zo bestrijd je bedwantsen in huis



Op deze vier manieren dood je bedwantsen:




  1. Laat alle textiel stomen of was het op 60 graden of heter.

  2. Stop verdachte items in een zak en bindt hem goed dicht. Pas na 35 weken weet je zeker dat de diertjes verhongerd zijn.

  3. Vries alle textiel gedurende één week in op -20 graden. Niet genoeg ruimte in de vriezer? Maak dan een dealtje met een vrieshuis in de buurt.

  4. Huur een bestrijder in om ze te vergiftigen of te bestrijden met hitte. In een vergiftigd huis slapen is geen prettig idee, maar het is wel effectief.



Meer weten over bedwantsen? Lees dit uitgebreide artikel