Reisnieuws

6 supertips en -tricks voor je autoverzekering op reis

Gepubliceerd: 26 apr 2017 0
Wettelijke aansprakelijkheid, schade, diefstal, eigen risico... Wat een gedoe, zo'n autoverzekering. En het kost je ook nog eens klauwen vol geld. Maar waar moet je op letten? Dit zijn de termen die je moet kennen en tips die je moet weten.Spoken de doemscenario's ook al door jouw hoofd? (Foto: Reisreporter fischerboxtel)1. Huur een auto vóór vertrekIn het buitenland een auto huren kan veel voordelen opleveren, maar je moet wel goed opletten. Het makkelijkste is gewoon om vooraf al een auto te huren. Zo heb je geen last van een taalbarrière en kom je niet voor gekke verrassingen te staan, zoals verzekeringen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. EasyTerra is een handige, onafhankelijke vergelijkingssite van autoverhuurders in het buitenland. 2. All-inAls je in Nederland eigenaar bent van een auto heb je natuurlijk al een standaard WA-verzekering, maar die is niet per definitie dekkend in het buitenland. Haal je verzekeringspasje erbij om te kijken in welke landen je goed zit. Om in één keer van het geregel af te zijn kun je een all-in pakket aanschaffen bij je huurauto, zoals bij Columbus-partner Sunny Cars. Dit pakket bevat een diefstalverzekering, schadeverzekering en WA-verzekering, die dekt tot € 7,5 miljoen - moet voldoende zijn... Ook hier geldt dat je het al vóór vertrek kunt regelen. Lekker handig. 3. AansprakelijkheidLiabili... wat?! In het buitenland bieden ze meestal dezelfde verzekeringen aan, maar ze heten anders. Erg verwarrend! Een verplichte WA-verzekering heet in het buitenland vaak 'Liability insurance' of 'LI'. Deze dekt zowel materiële als fysieke schade aan derden.4. SchadeAls je schade rijdt die je zelf hebt veroorzaakt heb je de schadeverzekering oftewel 'Collision Damage Waiver' of 'CDW' nodig. Hoe goed je ook denkt te kunnen rijden, deze verzekering kan echt geen kwaad. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje…5. DiefstalEen diefstalverzekering wordt in het buitenland vaak 'Theft Protection Waiver' of 'TP' of 'THP' genoemd. Klinkt best logisch, maar als je opeens een contract in je handen krijgt gedrukt kunnen alle termen en afkortingen je opeens te veel worden.6. Eigen risicoAl die verzekeringen en nog steeds niet alles gedekt... Bij de meeste verzekeringen kun je namelijk ook nog eigen risico afkopen. Check dus goed of er afgekocht kan worden en hoe veel dit kost. Je kunt er echter ook voor kiezen om een éxtra verzekering - ja, nog een! - af te sluiten om je volledige eigen risisco af te kopen. Wat een gedoe!


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Get this party started: dit vliegveld heeft nu een DJ booth

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve benen en stroeve heupen van je vlucht weer soepeltjes los op de deuntjes van DJs.

Een tussenstop een vervelende onderbreking van je reis? Say no more, aldus Dubai. Op het Dubai International Airport dans je je houten billen, stijve...