8 Onbekende Europese citytrips on a budget image
Columbus Travel

8 Onbekende Europese citytrips on a budget

Kijk eens verder dan de hoofdsteden en duik het achterland van Europa in, waar verrassende steden voor een zacht prijsje liggen te wachten op ontdekkers.

1 Timisoara, Roemenië voor € 50

Vliegen vanaf € 10 met Ryanair vanaf Weeze | Overnachten vanaf € 20
 

Waarom moet je hier naartoe?
De stad wordt ook wel ‘klein Wenen’ genoemd vanwege het grote aantal achttiende- en negentiende-eeuwse gebouwen die door de Habsburgse heersers zijn neergezet. Kijk je ogen uit in de orthodoxe kathedraal, de opera, het stadhuis en het concertgebouw. De stad heeft ook een levendige moderne kunstscene. Stap eens binnen bij de galerieën Calpe, Jecza en Helios.

Effe de stad uit
Ten zuiden van de stad, in het Anina-gebergte, vind je de Bigar, een waterval die over een enorme, met mos begroeide kei in talloze stroompjes uiteenvalt.


2 Gdansk (Danzig), Polen voor € 70

Vliegen vanaf € 30 met Wizz Air vanaf Eindhoven | Overnachten vanaf € 20
 

Waarom moet je hier naartoe?
Gdansk ademt geschiedenis. In de zestiende en zeventiende eeuw was dit de grootste en de rijkste havenstad aan de Oostzee. Aan die tijd dankt de stad zijn vele mooie renaissancegebouwen, die voorbeeldig zijn gerestaureerd of zijn herbouwd na de ravages van de Tweede Wereldoorlog. Een bezoekje aan het in oude stijl gebouwde Shakespeare Theatre mag evenmin ontbreken.

Effe de stad uit
Op dertig minuten reizen ligt het kustplaatsje Sopot, van oudsher een kuuroord en tegenwoordig dé badplaats van Polen. Er is altijd wel wat gaande.


3 Béziers, Frankrijk voor € 94

Vliegen vanaf € 30 met Ryanair vanaf Weeze | Overnachten vanaf € 32 per nacht
 

Waarom moet je hier naartoe?
Béziers is een van Frankrijks oudste steden (575 voor Christus) en kan daarom bogen op een grote verzameling architectonische hoogstandjes, waaronder de schitterende kathedraal van Saint-Nazaire. Maar je komt hier vooral naartoe voor de wijn. De wijnmakers in de Languedoc-Rousillion regio produceren meer dan Australië, Chili en Zuid-Afrika bij elkaar.

Effe de stad uit
Ga bij de lokale wijnboeren Mas La Chevalière en Safont Jacques alvast voorproeven en maak vervolgens een op druiven georiënteerde roadtrip! 


4 Kaunas, Litouwen voor € 66

Vliegen vanaf € 30 met Wizz Air vanaf Eindhoven | Overnachten vanaf € 18
 

Waarom moet je hier naartoe?
Hoewel de tweede stad van Litouwen barst van de geschiedenis, is ze vooral eigenwijs, eigentijds en gezellig, met dank aan de grote studentenpopulatie. En dat betekent stappen! Loop even binnen bij bierbrouwerij Avilys en plan een middagje in voor de escape rooms van Break Out.

Effe de stad uit
Aan de rand van de stad ligt Kauno Marios Regionaal Park, een bebost gebied rondom een stuwmeer met op een schiereilandje het sierlijke Pažaislis-klooster.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!