Suriname: Ga kajakken in de Surinaamse jungle image
REDACTIE

Suriname: Ga kajakken in de Surinaamse jungle

MAURICE LEDE: programmamaker. Maurice, zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, is een van de gezichten van Het Klokhuis en een van de recentste aanwinsten van 3 op Reis.

 

Maurice aan het zeilen over de Caribische Zee (Foto: © BNN-VARA)

 

Paramaribo is leuk maar voor de mooiste reiservaringen in Suriname moet je de jungle in. Vaar met een koriaaltje het binnenland in, huur een hutje aan het water en kom even lekker tot rust. Terug naar de basis. Jezelf wassen in de rivier. Niet te veel doen. Ik heb dat vorig jaar gedaan, in mijn uppie. Ik had best wel hard gewerkt en ik wilde heel graag tot rust komen. Nadenken over het leven. Ik voelde me zo één met de natuur daar. En tegelijkertijd praat je gewoon lekker Nederlands met iedereen, heel gek is dat. Het voelt als een soort thuiskomen. Vertrouwd en toch anders.  Ik ben overigens nog niet klaar met het ontdekken van het Surinaamse binnenland. Toevallig zag ik in een Columbus [editie 55] dat een Nederlander er meerdaagse kajaktochten aanbiedt. Superavontuurlijk, echt te gek. Die reis gaat nog op mijn eigen bucketlist!

Laat je door Columbus het bos insturen!
Ben je een echte bosliefhebber? De Columbus-redactie heeft een complete pagina met leuke tips, wandelingen en verhalen over bossen in Nederland en daarbuiten voor je samengesteld. Plus: Stuur je favoriete bosfoto in en win een weekendje in een natuurhuisje in het bos en vele andere topprijzen!