8 tips om je kind bezig te houden tijdens de vlucht image
Aniyar46

8 tips om je kind bezig te houden tijdens de vlucht

De kleintjes entertainen tijdens een urenlange vlucht kan een behoorlijke opgave zijn. Wedden dat deze tips werken...



De kleintjes bezig houden tijdens een vlucht kan een behoorlijke opgave zijn (Foto: Reisreporter janhermens)



1. Neem een tablet mee



Met een tablet houd je ze urenlang zoet. Tenminste, als je er voor vertrek genoeg spelletjes en films op zet. In het geval van een lange vlucht doe je er goed aan om een externe oplader mee te nemen, zodat je de tablet nog eens op kunt laden als hij leeg is. 



2. Maak een schema



Zorg dat je kind precies weet wanneer je wat gaat doen. Wanneer gaan jullie naar het vliegveld? Wanneer stappen jullie in? Wanneer komen jullie aan? En niet onbelangrijk: wanneer is het bedtijd? 



3. Neem een kleurboek mee



Kleuren is voor veel kinderen een favoriete bezigheid. Dus waarom zou je hem of haar niet laten kleuren in het vliegtuig? Gebruik dan wel krijtjes in plaats van stiften of potloden, want krijtjes blijven beter liggen op het uitklaptafeltje en voorkomen vlekken. 



4. Zorg voor versierspulletjes



Laat ze bijvoorbeeld je lege waterflesje versieren met stickers of zorg voor wat kartonnen doosjes of iets dergelijks waar op getekend kan worden. Ze zijn er geheid even zoet mee. 



5. Bestel een kindermaaltijd



Wist je dat je aan boord van de meeste internationale vluchten een kindermaaltijd kunt krijgen? Deze moet je meestal echter 24 uur van tevoren bestellen. Kinderen krijgen vaak als eerste van de passagiers hun maaltijd. Een kindermaaltijd bestaat uit simpel eten, wat snoepjes en een paar kleine speeltjes.



6. Leg uit wat het kind kan verwachten



Vertel je kind precies wat er allemaal gaat gebeuren. Vanaf het moment dat je door de douane gaat, totdat je de luchthaven weer verlaat op je bestemming. Vertel bijvoorbeeld ook telkens wat de stewardessen aan het doen zijn en waarom ze dit doen. Hierdoor weet je kind precies wat er allemaal aan de hand is.



7. Geef je kind een eigen rugzakje



Zo heeft je kind het idee dat hij of zij zelf dingen kan bepalen. Laat je kind ook een eigen rugzakje inpakken, maar kijk natuurlijk wel even mee. Stop er bijvoorbeeld knuffeltjes in, kleurboekjes en een paar kleine speeltjes. Zo heeft je kind zijn of haar spulletjes gedurende de reis bij de hand. Voeg eventueel ook wat kleine snackjes toe. 



8. Zorg voor kleine cadeautjes



Je hoeft niet eens nieuwe cadeautjes te kopen, je kunt bijvoorbeeld ook 'vergeten' speeltjes inpakken - dat ene autootje dat al een paar maanden in een doos in de kast ligt. Het gaat immers om het uitpakeffect. Als het kleintje zichtbaar onrustig begint te worden is een goed moment om een cadeautje uit te delen.