International Ocean Film Tour komt naar Nederland! image
Eric Verhoeven

International Ocean Film Tour komt naar Nederland!

Jaarlijks reist de International Ocean Film Tour de hele wereld rond met indrukwekkende films over de oceaan. In mei strijkt de tour neer op vier verschillende locaties in Nederland met zeven unieke oceaanfilms. Houd onze Facebookpagina in de gaten om kans te maken op kaarten.



De International Ocean Film Tour komt in mei naar Nederland (Foto: Internationcal Ocean Film Tour)



Wanneer



In mei kun je op vier verschillende locaties in Nederland het festival bijwonen. Op 6 mei in Amsterdam, 7 mei in Utrecht, 8 mei in Rotterdam en 9 mei in Den Haag. Tickets kosten €16,50 inclusief servicekosten. Alle zeven films duren achter elkaar zo'n 120 minuten. Het complete programma neemt drie uur in beslag. Kijk voor meer informatie op oceanfilmtour.com.



Wij mogen twee tickets voor een datum naar keuze weggeven. Winnen? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten.





De indrukwekkende film Plastic Ocean laat de vervuiling van de oceaan zien (Foto: Internationcal Ocean Film Tour)



Films



Op het festival worden zeven verschillende documentaires getoond met een oceaan-thema. Wij lichten alvast drie interessante films voor je uit:



The Weekend Sailor: In 1973 ging de eerste Whitbread Round The World Race – een zeilcompetitie rond de wereld – van start. Aan de start verschenen niet alleen ervaren teams, maar ook ‘the Weekend Sailor’, een 50-jarige onervaren Mexicaanse zeiler die zich met een team bestaande uit vrienden en familie inschreef. De documentaire vertelt het legendarische verhaal. 



Plastic Ocean: Het is geen geheim dat plastic afval een grote bedreiging vormt voor onze oceanen, maar het probleem is groter dan alleen het zichtbare plastic. In de oceaan drijven namelijk microplastics, kleine stukjes plastic die vrijwel onzichtbaar zijn voor het blote oog. Filmmaker en avonturier Craig Leeson is in het probleem van microplastics gedoken en stelt de cruciale vraag: wat moeten we doen om de oceaan te redden?



Chapter One: De Nederlandse filmmaker Bob van de Gronde maakte een documentaire over kitesurfing. De sport is in de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen. Een uitstekend moment dus om te zien waar de roots van deze sport liggen. Chapter One volgt de kitesurfhelden van nu op de beste surfspots ter wereld.