Op reis met je backpack? Zo voorkom je rugpijn image
Aniyar46

Op reis met je backpack? Zo voorkom je rugpijn

We snappen het wel... Je wilt zo veel mogelijk bagage kwijt in je backpack. Maar let je ook een beetje op je rug? Deze zes inpaktips zijn onmisbaar.



Pak je backpack efficiënt in en voorkom rugpijn (Foto: Reisreporter diverkim)



1. Lichtgewicht onderin



Denk aan je slaapspullen, zoals je slaapzak en kussentje. Overdag heb je ze immers niet nodig. 



2. Zware spullen tegen je onderrug



Denk aan je kookgerei of eten. Als je de zware spullen bij je heupen en tegen je onderrug aan draagt komt dat het comfort ten goede. Zijn je zware spullen breekbaar of wil je ze compleet houden? Wikkel er dan wat kleding omheen. Maak niet de fout om ze te hoog in je backpack in te pakken. Het zit niet lekker en je hebt de hele tijd het gevoel dat je naar achteren kiepert. 



3. Lichte spullen bovenin



Dit is eigenlijk alles wat overblijft. Denk aan spullen die je overdag nodig hebt, zoals kledingstukken en een zaklamp. 





Een handige illustratie over de ideale gewichtsverdeling in je backpack (Foto: © Rei)



4. Kleine vakjes



Aan de zijkant van iedere backpack zitten vakjes. Gebruik deze verstandig! Stop er bijvoorbeeld je zonnebril, landkaart of eerstehulpsetje in. 



5. Schoenen niet in je tas



Schoenen meezeulen is onhandig. Ze verdelen het gewicht niet goed en nemen veel ruimte in beslag. Het is daarom aan te raden om ze in de zijvakjes mee te dragen. Of ze bijvoorbeeld onder de elastieken te spannen die vaak op backpacks zitten. 



6. Laat ruimte over



Onderweg kom je altijd wel iets tegen dat je graag mee wil nemen naar Nederland. Overgebleven ruimte kan dus nog goed van pas komen. 



Columbus tip: Handige items die nooit ontbreken tijdens een Columbus-backpackreis: een rol wc-papier, een poncho, een kabelslot met cijfercode en een lakenzak.