De 8 handigste reisapps van dit moment image
Paulo

De 8 handigste reisapps van dit moment

In ons dagelijks leven kunnen we bijna niet meer zonder apps. We gebruiken ze om te communiceren, om te delen en zelfs om eten te bestellen. Maar ook op reis komen ze van pas. Wij selecteerden de bruikbaarste apps waarmee je niet alleen veilig maar ook nog eens goedkoop op reis kunt gaan.



Je vindt haast nergens meer volkeren die niet telefonisch verbonden zijn (Foto: Reisreporter reysigers)



Skiplagged



In de praktijk zijn de prijzen op Skiplagged nog niet heel aanlokkelijk. Maar het idee is absoluut het vermelden waard: het zogenaamde hidden-city ticketing. Dit houdt in dat je een enkeltje boekt van bestemming A naar C, maar niet verder reist dan tussenstopbestemming B. Met andere woorden, je maakt van je tussenstop een héle lange tussenstop. Vaak is dit een goedkopere manier om bestemming B te bereiken dan met een regulier enkeltje. 



Sidekix



Sidekix helpt je aan de beste, niet zozeer de snelste, wandelroute van A naar B, gebaseerd op jouw interesses en voorkeuren. Wil jij dat standbeeld dus nog even meepakken op weg naar het restaurant? Of duik je nog even een trendy cafeetje in op weg naar de bioscoop? Laat je leiden door Sidekix, dat gebruik maakt van tips van locals. Nu nog voor 100 steden, maar elke week meer.



Cool Cousin 



Leer de stad kennen aan de hand van de locals. Cool Cousin is een verzameling van tips van lokale trendwatchers. Van een vormgever in Praag tot een eigenaar van een juwelierszaak in Stockholm. De app is uitsluitend te gebruiken met een iPhone.





Nog even langs die hippe strandtent op weg naar het restaurant? Ontdek het met Sidekix (Foto: Reisreporter djmeijst)



Hostelworld 



De budgetreizigers op onze redactie zweren erbij: de mobiele app van Hostelworld, met meer dan 33.000 hostels wereldwijd in het systeem. De app is ideaal voor backpackers maar ook voor reizigers die eens een goedkoop avondje in willen lassen. Bovendien beschikt de app over uitgebreide informatie en ongezouten beoordelingen. 



HappyCow



Als vegetariër op reis gaan kan nog knap lastig zijn. Gelukkig is daar HappyCow! De app staat vol met vegetarische restaurants in bijna 10.500 steden. Van metropolen zoals Londen en New York tot aan Chisinau in Moldavië en Moshi in Tanzania. Elk restaurant heeft een beschrijving met een menukaart en beoordelingen. Binnenkort, in onze milieu-editie (editie 64), gaan we verder in op de vleesconsumptie. 



AutoSlash



AutoSlash is Skyscanner voor auto's. Wat betekent dat? Dit appje houdt een overzicht bij van de laagste prijs voor het gewenste type auto. Daarvoor vergelijkt het de prijzen van een groot aantal aanbieders. Ook handig: je ontvangt een berichtje wanneer er een goedkoper alternatief beschikbaar komt. 





Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder telefoon. Zonde, enerzijds. Handig, anderzijds (Foto: Reisreporter jeannette)



Memrise 



Leuk voor in het vliegtuig! Met deze app leer je meer dan tweehonderd talen en culturen. Zo krijg je op een speelse manier inzicht in vreemde talen en bijvoorbeeld etnische groepen in China of de Poolse keuken. Er zitten ook landkaartjes in met informatie over hoofdsteden. 



My Panda



My Panda is gelanceerd naar aanleiding van de terroristische aanslagen in Parijs. Via GPS geeft My Panda de dreigingen weer in je omgeving op basis van meldingen. Het wijst je zelfs de weg naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Momenteel herbergt de app dertig grote steden.