Dit moet je hebben! De coolste nieuwe reisgadgets image
Paulo

Dit moet je hebben! De coolste nieuwe reisgadgets

Van oordopjes die 37 talen voor je vertalen tot een sjaal die vervuilde stoffen voor je filtert. Ook in 2017 mogen we weer futuristische reisgadgets verwachten die de reiswereld op zijn kop zetten.



Het leven aan boord van cruiseschepen wordt binnenkort nóg relaxter (Foto: Reisreporter Mousta)



Ocean Medallion



Het leven op een cruiseschip is zo slecht nog niet. Relaxen staat centraal. In het najaar van 2017 introduceren veel cruiseschepen daarom een 'charm', een soort chip ter grootte van een muntstuk. Hiermee kun je bijna alles doen op het schip: betalen voor eten en drinken, deuren openen en zelfs medepassagiers lokaliseren. Niet iedereen is enthousiast over deze nieuwe gadget. Sceptici wijzen op de inbreuk op privacy. 



Myanmu Click oordopjes



De oordopjes van Myanmu Click hebben een functie die je bijna voor onmogelijk houdt; ze kunnen 37 verschillende talen voor je vertalen! De vertaling wordt met vijf seconden vertraging naar je oordopjes verstuurd. Arabisch, Mandarijn, Hebreeuws en Russisch zijn allemaal geen probleem. Ze kunnen zelfs het Portugees uit Brazilië en Portugal onderscheiden. Ook Nederlands is inbegrepen. 





De oude polaroid camera in een modern jasje, de Polaroid Pop (Foto: Polaroid Pop)



DataTraveler Ultimate Generation Terabyte USB-stick



Deze USB-stick wordt in de markt gezet als de stick met de allergrootste capaciteit, namelijk twee terabyte. Op deze manier kun je honderdduizenden foto's en films bij je dragen. Wel zo handig voor een lange reis!



Wair



De sjaal van Wair is goed voor je gezondheid. Niet zozeer vanwege het materiaal maar omdat het een vervuilingssensor bevat. Geloof het of niet, deze sensor filtert bacteriën, pollen en overige stoffen. Ideaal natuurlijk voor steden en gebieden met een smogprobleem. Wair komt ook nog met een app die de minst vervuilde (loop)routes aangeeft.



 

Ook de Chileense hoofdstad Santiago kampt met een smogprobleem (Foto: Reisreporter Bowral)



Polaroid Pop



Tachtig jaar nadat de eerste polaroid camera op de markt kwam is het apparaatje populairder dan ooit. Daar speelt Polaroid Pop handig op in; het komt met een moderne versie met een camera van 20 MegaPixels en een touchscreen, dat het mogelijk maakt om foto's direct op te slaan en te printen.