Dit vertelt je sterrenbeeld over je reiskarakter… image
Paulo

Dit vertelt je sterrenbeeld over je reiskarakter…

Een reisbestemming kiezen kan zo eenvoudig zijn als een dartpijl op een landkaart gooien. Maar waarom zoek je het niet een stapje hogerop, in de sterren?

 

In IJsland vind je 'het geheim van de Bruarfoss' (Foto: Columbus Reisreporter Jeannette67).



We deden een rondje over de redactie en verzamelde de volgende sterrenbeelden: Boogschutter, Tweeling, Vissen, Maagd en Weegschaal. We vroegen onze collega's meteen of de voorspelling overeenkwam met hun reiskarakter. De conclusies lees je hier. Staat het jouwe erbij?



Boogschutter



De boogschutter voelt zich optimistisch en vrij, is vaak goedgehumeurd en zorgeloos. Ze zijn dol op reizen en altijd op zoek naar iets nieuws. Ze houden er niet van om gebonden te zijn aan plekken, wachten en verplichtingen.

Ideale vakantie: naar landen als Mongolië, Canada en Australië, of naar gebieden zoals Zuidwest VS en de oostelijke fjorden in IJsland.



Conclusie: 'Komt niet overeen. Doe mij maar een strandbestemming of een leuke stad om te shoppen of een terrasje te pakken. Of nog beter: bounty, waar de zon heerlijk schijnt en geen kou is.'





Voor een fietstocht door Zuid-Italië is de provincie Puglia meer dan geschikt (Foto: Columbus Reisreporter pdanielse).



Maagd



Iemand met dit sterrenbeeld zorgt op een ijverige manier dat alles nauwkeurig en praktisch is geregeld, houdt van orde en lijstjes en wil onzekerheid uit de weg gaan.

Ideale vakantie: een fietstocht door Zuid-Italië, wandeltocht door Parijs of naar een ranch in Amerika. Een korte stedentrip kan ook in bijvoorbeeld Wenen, Berlijn of Brussel.



Conclusie: 'Komt deels overeen. Het actieve is iets dat zeker bij me past. Veel ondernemen en de natuur kies ik boven luieren op het strand. Stedentrips zijn leuk meegenomen, maar geen must.'





Een van de mooiste plekjes van Europa, de Plitvicemeren in Kroatië (Foto: Columbus Reisreporter Simmes Jan).



Vissen



Ze zijn fantasierijk, intuïtief en onzelfzuchtig. Dol op kusten en waterachtige gebieden en houden van wegdromen en alleen zijn.

Ideale vakantie: een meditatie optrekje of bungalow op het water in Fiji, naar de Plitvicemeren in Kroatië of naar de kust van Portugal, Ierland of Mexico.



Conclusie: 'Komt deels overeen. Kustgebieden zijn heerlijk maar daar is niet alles mee gezegd.'





Bella Roma! (Foto: Columbus Reisreporter ejbaaijens).



Tweeling



Een tweeling is veranderlijk en past zich makkelijk aan, openhartig, verveeld zich snel maar is daardoor wel levendig. Houdt van nieuwe, ongebruikelijke dingen maar wil niet alleen zijn of aan iets vast zitten.

Ideale vakantie: eilandhoppen in Kroatië, een lang weekend in een grote stad als Berlijn of Rome. Een rondreis door Azië of Afrika lijkt ook een prima plan.



Conclusie: 'Komt helemaal overeen! Natuurlijk, een stedentrip is altijd een goed idee. En een rondreis door Azië of Afrika, wie wil dat nu niet.'





Verana, Mexico. Een luxueus maar kleinschalig eco resort nabij voormalig vissersdorp Yelapa (Foto: Columbus Reisreporter JMoerkens).



Weegschaal



Is hoffelijk, romantisch en sociaal. Daarnaast ook vredelievend en makkelijk in de omgang. Houdt van de fijnere dingen in het leven en is levenslustig.

Ideale vakantie: yoga-optrekje in Mexico, cottage in Zuid-Engeland, rustig plekje aan de kust. Of naar Parijs, Nice, Athene, Rome of Florence.



Conclusie: 'Komt niet overeen. De voorspelling wijkt zo'n beetje 180 graden af!'