Handig: Google Trips plant je vakantie voor je image
Bob

Handig: Google Trips plant je vakantie voor je

Een app die je geplande reis van voor naar achter voor je in elkaar steekt. Ideaal toch? De Google Trips app clustert alle informatie over jouw vakantie, van je boekingsgegevens tot aan suggesties zoals leuke restaurantjes. En het meest handige: het is mogelijk om alle informatie offline op je telefoon op te slaan!



Bekijk alle hotspots van Berlijn met Google Trips (Foto: Melanie van den Brink © Columbus Travel)



Na Google Destinations – die gebruikers helpt om hun volgende bestemming te bepalen – en Google Travel – een samenvoeging van het bekende Google Flights en Maps – komt de internetgigant nu dus met een nieuwe applicatie. De app koppelt automatisch je Gmail account waarin het je reeds geboekte vlucht- en hotelinformatie ophaalt.



De hotspots op een rij



Om je trip te beginnen kun je bovenin een stad of regio invoeren. Je krijgt nu allemaal subcategorieën te zien met ‘Food & Drink’ of ‘Day Plans’. Bij elke bestemming kan je de lokale specialiteiten van die plaats zien. Typ je bijvoorbeeld Berlijn in, dan lees je dat currywurst de populairste lokale snack is. Ook kun je een complete route krijgen met de highlights van de stad. 



Openbaar vervoer 



Naast het zoeken naar hippe restaurantjes en barretjes gebruik je de app ook om het openbaar vervoer van de stad onder de knie te krijgen. Je leest waar en hoe je treinkaartjes kan kopen, je ziet een goed overzicht van de bustijden en wat je het beste kan doen zodra je op het vliegveld landt.



Google is je beste bron als het gaat om het vinden van de beste restaurants en de leukste hotspots. De zoekmachine heeft immers de meeste kennis van (over) de hele wereld en dat wordt voor jou zo in de Trips app gepresenteerd. De app is te downloaden voor Android en iOS.