Een recreatieroute van kust tot kust. Het bestaat! image
Marieke282

Een recreatieroute van kust tot kust. Het bestaat!

Het is nog heel even wachten en dan opent Canada een van de mooiste recreatieroutes ter wereld. Tijdens de 24.000 kilometer lange Great Trail van Newfoundland tot aan Vancouver Island, ontdek je Canada op allerlei soorten manieren.



Een groot deel van de route is al fietsend af te leggen (Foto: The Great Trail ©) 



De maak van het pad



Canada viert in 2017 haar 150e



De route





Een kaart van de Great Trail (Foto: The Great Trail ©)



De route die dwars door Canada loopt, is een mix van verharde paden, bospaadjes en waterwegen. Hierdoor kun je de Great Trail niet met een soort activiteit afleggen. Wissel bijvoorbeeld fietsen, kanoën, paardrijden, hiken en skiën af, waardoor je Canada ervaart op allerlei manieren. Imiddels is 90% van de route af, maar ook na 2017 zal de non-profitorganisatie achter The Trans Canada Trail niet stilzitten. Ooit hopen ze ’s werelds langste autovrije netwerk aan recreatieve paden te kunnen vormen.



Informatie



Op de site thegreattrail.ca wordt de voorgang van de paden bijgehouden en er is een duidelijke kaart vinden. Naast informatie over de route kun je hier ook foto’s en filmpjes kijken, waardoor je nog maar één ding wilt: al fietsend, kanoënd of skiënd het prachtige Canada ontdekken. 





Een van de prachtige uitzichten tijdens de route (Foto: The Great Trail ©)