Hebbeding: deze onderwaterdrone al gespot? image
Bob

Hebbeding: deze onderwaterdrone al gespot?

Je kan wel zeggen dat drones onze blik op de wereld flink hebben veranderd. Vanuit een ander perspectief de aarde bekijken, levert prachtige beelden op. Twee uitvinders gaan nog een stapje verder: met hun onderwaterdrone zorgen ze ervoor dat we ook een totaal andere kant van het leven in zee gaan zien.



Dit is 'm: de Trident Underwater Drone (Foto: OpenROV)



David Lang en Eric Stackpole wilden een apparaat ontwikkelen die hen hielp met het vinden van goud in een grot in Californië. Alleen de opties die ze hadden, waren allemaal ver boven hun budget. Ze besloten om er dan maar zelf eentje te gaan maken.





Met een van de uitvinders op de achtergrond (Foto: OpenROV)



Specificaties van de drone



En daar is die dan: de Trident Underwater Drone. Met hun eigen bedrijf OpenROV specialiseren ze zich in smalle onderwaterdrones die ontworpen zijn om de zee te kunnen verkennen. In de Trident onderwaterdrone zit een hoge resolutie camera van 1080p en een klein radiootje waardoor het apparaat zich makkelijk een weg door het water kan banen en minder snel verdwaald raakt. Daarnaast heeft de drone een bereik van wel 100 meter en kan de batterij tot vier uur mee; genoeg om een mooi deel van de zee te ontdekken!  



Dit leuke hebbeding is vanaf begin 2017 op de markt. Je kan hem al wel reserveren via hun site. Eén klein nadeel: je moet er een kleine 1200 dollar (zo’n €1.085,-) voor neerleggen. Maar de beelden die je ervoor terug krijgt zullen zeker adembenemend zijn!