Handige Tips

Musthave: ga buiten de gebaande paden met deze app!

Gepubliceerd: 10 nov 2016 0
Waarom met de snelste weg van A naar B komen als er ook een leukere manier is? Sinds kort bestaat de navigatie-app Kompl, die je niet direct de weg wijst, maar op een andere manier rondleidt langs bezienswaardigheden in de stad. Kompl laat je letterlijk buiten de gebaande paden reizen.
Door: Noor DekkerKompl leidt je rond in de stad (Foto: Kompl Facebook Babak Fakhamzadeh Ian Barry)Het conceptDe makers van de app bedachten het concept nadat ze merkten dat bijna iedereen dezelfde reisapps gebruikte, en hierdoor bij dezelfde bezienswaardigheden terecht kwamen. Kompl zegt zelf dat ze de bezoeker ‘helpen verdwalen’. Je geeft aan waar je naar toe moet en krijgt de afstand te zien. Hoe dichter bij je de locatie komt, hoe meer informatie er vrijkomt. Ze geven je geen kaart, maar tonen handige weetjes van de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.Reizen buiten je comforzoneReizigers moeten zich focussen op de reis in plaats van de bestemming, is het motto waar Kompl zich op baseert. De app hoopt hiermee reizigers uit hun comfortzone te halen en ze onverwachte spontane dingen te laten beleven, in plaats van dat alles vooraf gepland is. Extra handig: de app kan zowel online als offline gebruikt worden en is voor Apple en Android beschikbaar.Waar te gebruiken?Momenteel beschikt Kompl over informatie van ongeveer dertig steden. Dit zijn onder andere grote bekende steden zoals Londen of Parijs, maar ook minder voor de hand liggende steden. Zo kun je ook langs de leukste bezienswaardigheden geleid worden in Cuzco of Chengguan. Op www.komplapp.com kan er gestemd worden op steden die volgens de gebruikers meer aandacht verdienen. De plaats met de meeste stemmen wordt gedetailleerder uitgewerkt. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...