Zo overleef je die lange vliegreis image
Japio

Zo overleef je die lange vliegreis

Voor veel reizigers het minst leuke deel van de reis: de lange zit in het vliegtuig. Weinig bewegingsruimte, niks om handen en te veel afleiding om rustig te kunnen slapen. Niet leuk dus, maar vrijwel altijd essentieel als je naar een verre bestemming gaat. Gelukkig maken deze tips je vlucht een stuk dragelijker.



Neem genoeg boeken mee op reis. (Foto: Columbus Reisreporter Travelbag)



Boeken…



De tijd doden in het vliegtuig doe je het best met een goed boek. Omdat je niet altijd zeker weet of er leuke films te zien zijn, is het verstandig om veel leesvoer mee te nemen. Wanneer je in een goed boek zit, vergeet je waar je bent en vliegt de tijd voorbij. En je wordt er slaperig van.



Oogmasker



Wanneer je door het lezen bijna in slaap valt, wil je natuurlijk voorkomen dat je door iets onverwachts in je ooghoek weer klaarwakker bent. Om je hiervan af te sluiten kun je een oogmaskertje opdoen. Een koptelefoon of oordopjes zijn daarnaast een goede aanvulling om je helemaal af te sluiten van alles om je heen.  



Een goede stoel



Je moet er wat voor bij betalen, maar het is het overwegen waard om voor vertrek een stoel te kiezen. Je kunt dan rekening houden met extra beenruimte en een stoel aan het gangpad is handig zodat je makkelijker naar de wc kan wanneer de nood hoog is. Als je op een vervelende, oncomfortabele plek zit lijkt de vlucht namelijk vaak nog langer te duren.



Water en de rest komt later



Het is belangrijk genoeg water te drinken tijdens de vlucht. Hoog in de lucht kun je snel last krijgen van hoofdpijn of andere uitdrogingsverschijnselen en het drinken van voldoende water zal dit grotendeels helpen voorkomen. Wat je in ieder geval niet moet drinken is koffie en alcohol. Dat droogt juist uit.



Gemakkelijke kleding



Wurm jezelf niet in je mooiste skinnyjeans als je een lange vlucht voor de boeg hebt. Je kunt je in die strakke broek vaak nauwelijks bewegen, laat staan dat je in een comfortabele houding kunt gaan zitten. Kies daarom voor een losse broek. Misschien wat minder fancy, maar in ieder geval lekker comfy.