Koop 'm nu en go local! image
Babette

Koop 'm nu en go local!

Editie 60 van Columbus Travel staat naast verre reizen bomvol stadstips, -trends en -geheimen van de locals, om de hoek in Europa en verder weg. Koop 'm nu!

86 locals delen hun stadsgeheimen 





Hotspot in Lissabon: het terrein van Lx Factory (Foto: Ricardo Junqueria)



Voor de meest bijzondere citytrips geven tientallen stedelingen je deze editie insidertips. Neem bijvoorbeeld speakeasy's, verstopte barretjes waar je, als je niet beter zou weten, aan voorbij zou lopen. Nog zo'n citytrend: een eetafspraak bij locals thuis. Je neemt letterlijk een kijkje in de keuken van bijvoorbeeld New Yorkers of Madrilenen. Columbus-redacteuren Mark en Tom ontdekten het mooiste industriële erfgoed van Europa. Waar vroeger schoorstenen rookten en producten van de lopende band rolden, bouwen nu muzikanten feestjes en koken Michelin-chefs de sterren van de hemel. Een must voor je volgende citytrip!



Bounty on a budget in India (ja, echt!)





(Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



De paradijselijke Andamaneilanden – die dichter bij Myanmar liggen dan bij India – staan op het verlanglijstje van gegoede Indiërs. Columbus-hoofdredacteur Louise ten Have kan ze geen ongelijk geven. Na haar verblijf op de bountyeilanden wilde ze eigenlijk nog twee maanden langer blijven. Voor het geld hoefde ze het in ieder geval niet te laten. Jij ook niet!



Het andere Japan





Hoikkado (Foto: Zheng Yehan)



Vraag Japanners naar Hokkaido, het noordelijkste eiland van hun archipel, en ze zullen ongetwijfeld beginnen over het superieure eten en de wilde natuur. Maar Columbus-reporters Auke Hulst en Michael Dehaspe ontdekten dat Hokkaido vooral terra incognita, onbekend terrein, is. Als Japanners dromen van vrijheid, dan dromen ze van een roadtrip op dit eiland. Zo treed jij in hun spoor!



Koop nu editie 60: