Superhandig: Zo omzeil je de strenge handbagageregels image
Lkoedam

Superhandig: Zo omzeil je de strenge handbagageregels

Als je je bij een easyJet gewoon houdt aan de regel dat handbagage niet groter mag zijn dan 56 x 45 x 25cm, inclusief handvaten en wieltjes, dan zit je natuurlijk goed! Maar met de volgende weetjes benut je alle ruimte die je hebt echt optimaal. We hebben 7 tips op een rij gezet.



Past het? Dan zit je sowieso goed! ((Foto: Mundo Resink, Flickr))



1. Precies passen



Natuurlijk heb je vast wel een tas die ongeveer voldoet aan de eisen, maar nog slimmer is het als je een tas koopt waarvan je zeker weet dat deze net iets kleiner is dan 56 x 45 x 25cm. Dit bespaart je een hoop stress!



2. Gokje wagen



Mocht je nou toch die oude tas willen gebruiken, dan kan het zijn dat hij afgekeurd wordt als handbagage. Maar, wanneer de vlucht volgeboekt is neemt easyJet het waarschijnlijk wel gratis voor je mee in het ruim. Geen extra geld, maar even tijd investeren bij de bagageband.



3. Travel light



Als je toch al weet dat je alleen handbagage mee neemt pak dan zo licht en praktisch mogelijk. Kies voor 1 broek in plaats van vier, laat het overbodige thuis en rol je spullen op. Heel veel dingen zal je niet eens missen tijdens je vakantie! Bekijk ook eens ons artikel over opvouwtips en onze vakantie checklist.



4. Check bagage in



Wanneer je eigenlijk van tevoren al weet dat het toch niet gaat passen, probeer dan ook niet alles op alles te zetten om het toch mee te krijgen. Be fair en check je bagage in!



5. Word member



Leden van het easyJet plusprogramma, flexi fare tickets of voor wat extra geld kun je kiezen voor een stoel met extra beenruimte. Dan wordt je tas sowieso geaccepteerd en heb je ook nog eens voorrang op de andere wachtende in de rij voor het boarden.



6. Trek het aan!



Kan je je kleding echt niet thuislaten en heb je het echt nodig, maar kan het niet meer in je tas? Kies er dan voor om wat extra laagjes aan te trekken, easyJet zal jou niet op de weegschaal zetten.  Je kan ook kiezen voor een ‘bagage jas’ zodat je in elke zak nog wat kan meenemen.



7. Volgende airline



Als je toch niet helemaal de voorwaarden krijgt die je hebben wil, dan moet je voor een andere luchtvaartmaatschappij kiezen die naar dezelfde bestemming vliegt. Al is easyJet nog behoorlijk makkelijk wat betreft het gewicht van handbagage. Bij een andere luchtvaartmaatschappijen kan dit namelijk ook meegerekend worden. Let ook op een handtas of een andere accessoire. Deze tellen vaak ook als handbagage en ineens betaal je extra. Doe deze gewoon in je koffertje.

 



De afmetingen van handbagage bij verschillende vliegmaatschappijen (Klik hier voor meer informatie)





( Bron: Skyscanner.nl)