CL Companion Polaris verrekijker van Swarovski Optik image
Mac

CL Companion Polaris verrekijker van Swarovski Optik

Het is een trend die je bij veel luxemerken ziet; het uitbrengen van exclusieve series in een beperkte oplage.



Ook Swarovski Optik bracht vorig jaar haar door velen geroemde CL Companion verrekijker in een thema uit: Africa in bijpassende zandkleur en safari-draagtas. Kennelijk is deze exclusieve serie in de smaak gevallen, want Swarovski Optik heeft onlangs de tweede serie uitgebracht: een blauwe Polaris met oranje draagband die in water blijft drijven en waterafstotende draagtas. Waar de Africa-serie zich richtte op de safari-ganger, is de Polaris-kijker voor de poolreiziger die vanaf het expeditieschip een topkijker nodig heeft om ijsberen of pinguins dichterbij te halen. Of natuurlijk voor iedereen die het bijzondere design aanstaat. 



Technisch is de verrekijker gelijk aan de reguliere CL Companion kijkers. Lees hier de test van deze kijker die ik eerder heb uitgevoerd. De Polaris serie heeft een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks en is er in twee smaken: 8x30 en 10x30 oftewel acht keer of tien keer vergrotend. Natuurlijk heeft een hogere vergrotingsfactor in principe de voorkeur. Je kan je onderwerp dan immers nóg dichterbij halen. Er is echter een maar. De lichtsterkte van beide kijkers (30) is gelijk. Zonder te technisch te worden, betekent dit dat je 8x kijker een helderder beeld geeft (30/8=3,75), dan de 10x kijker (30/10=3). Bij helder en zonnig zonnebrillen-weer, blauwe zee en spierwitte ijsbergen, geen enkel probleem, dan zijn beide kijkers perfect, maar bij slechte lichtomstandigheden, ga je het verschil zien tussen de 8x en 10x kijker. Als je ten volle wilt genieten van de sublieme beeldkwaliteit van deze Swarovski-kijkers, zou ik tussen deze twee altijd kiezen voor de 8x30. Als je de luxe doos waarin de verrekijker verpakt zit uitpakt, straalt alles kwaliteit uit. Dit is een verrekijker voor de rest van je leven. 



De CL Companion Polaris is op aanvraag verkrijgbaar bij exclusieve speciaalzaken en op www.swarovskioptik.com.



Tenslotte nog een paar tips voor reizen en verrekijkers:



1. Ga nooit op reis zonder verrekijker;

2. Als je het geld hebt, maak dan budget vrij voor een topklasse verrekijker. Met je fotocamera doe je dat ook, en het is echt het geld waard;

3. Zorg voor een goede lichtsterkte, bij voorkeur minimaal 3,2

4. Probeer eens foto's te maken met je smartphone door een verrekijker. Hiermee kan je geweldige resultaten bereiken. Voor voorbeelden, klik hier.