Blog van de week: een roerige roadtrip image
Lkoedam

Blog van de week: een roerige roadtrip

Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Dit keer is dit de blog van Reisreporter BeginmetA geworden: een boo-boo. Zij maakte enkele jaren geleden een avontuurlijke roadtrip door Amerika, waarbij niet alles ging zoals gepland.



Problemen met de GPS, een duur misverstand en óók nog vergeleken worden met de Robinsons… Zomaar wat voorbeelden van wat Reisreporter BeginmetA meemaakte tijdens haar roadtrip door het oosten van de Verenigde Staten. Het werd een reis om nooit te vergeten. Maar wat is nou eigenlijk een ‘boo-boo’?  



‘Op dag vier halen we de huurauto op. Een witte Chrysler cabrio. Mooie auto, we voelen ons op en top toerist, maar genieten stiekem toch ook van de wind door onze haren.

Via de Holland Bridge verlaten we Manhattan. Op weg naar de volgende stad: Philadelphia.

Net buiten de stad blijkt dat de GPS het niet doet. Het ding maakt met geen mogelijkheid contact met een of andere satelliet. Bij het testen in het verhuurkantoortje, met een ongeduldige rij wachtende achter ons, gooiden we het al gauw op 'Ja, we zitten hier ook twee verdiepingen onder de grond'.

Niet dus. Ook boven de grond, weg van alle wolkenkrabbers, maakt het apparaat geen contact met ook maar iets van een bewegwijzering in de atmosfeer. We kopen bij het eerstvolgende tankstation een kaart. Dan maar op de ouderwetse manier. Wij zijn niet voor een gat te vangen! En het heeft ook wel wat. 

In Philadelphia – de bakermat van de Verenigde Staten: wat een geschiedenis! – gaan we naar het autoverhuurbedrijf. GPS omruilen. Geen centje pijn, snel geregeld.

En na een paar dagen reizen we verder, naar Washington DC. De statige stad in stralend wit. Hier leveren we de auto in, inclusief GPS.

Wat blijkt: we hadden de auto niet in Washington, maar in Philadelphia moeten inleveren. Of we vandaag terug willen rijden?

Mijn vriend gaat even op een bankje zitten.

Of het gaat extra geld kosten. Die extra miles moeten tenslotte toch betaald worden. Het totale bedrag zou op 642 dollar komen. En dat is nog exclusief de ‘fine’ voor het op de verkeerde locatie inleveren van de auto.

Klaar om stennis te schoppen, zet ik me schrap.’



Hoe loopt dit af? Reisreporter BeginmetA vertelt het in haar blog: een boo-boo.