Reisnieuws

1600 panda's op vliegveld Hong Kong

Gepubliceerd: 20 jul 2014 0
Het is een opvallend gezicht: 1600 panda's van papier-maché, te midden van duizenden passagiers op Hong Kong Airport. De Franse kunstenaar Paule Grangeon heeft dit idee uitgevoerd om aandacht te vragen voor - vanzelfsprekend - panda's.

Er leven nog maar 1600 panda's in vrijheid in de binnenlanden van China, en volgens de kunstenaar mag dat in ieder geval niet minder worden. De actie is samen met het Wereld Natuur Fonds bedacht. Het knuffelbare dier is hét symbool van de natuurorganisatie. De bedoeling is om voorbijgangers een beeld te geven hoe weinig '1600' eigenlijk is, en dat lukt behoorlijk.

Video: Sydney Morning Herald


 
 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Staat een wildlife-ervaring bovenaan jouw bucketlist?

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hierin vind je 15 van onze favoriete wildlife-ervaringen. 

Ben jij een safari aan het plannen, maar staat er nog niet vast waar je naar toe gaat? Dan moet je zeker even ons nieuwe wildlifeboek raadplegen. Hier...

Vlieg met Air Europa naar je favoriete bestemming

Heb jij je volgende vlucht al geboekt? Air Europa is met zijn vele bestemmingen de ideale luchtvaartmaatschappij voor bijvoorbeeld een citytrip naar Marrakech in Marokko, Medellín in Colombia of een natuurreis naar het Iguazu Nationaal Park in Argentinië.

Heb jij je volgende vlucht al geboekt? Air Europa is met zijn vele bestemmingen de ideale luchtvaartmaatschappij voor bijvoorbeeld een citytrip naar M...