Poep bedreigt Ulurugarnaal image
Koenthal

Poep bedreigt Ulurugarnaal

Toeristen in Australië hebben mogelijk een zeldzame garnalensoort gedood, door hun behoeften te doen op het iconische Uluru.

Een soort inlandse garnalen, dat in meertjes op Uluru leefde, lijkt uitgestorven te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van bioloog Brian Timms.

Toiletrol

'De mensen die de rots opklimmen, hebben het leven van de dieren in het water op de één of andere manier beïnvloed, waarschijnlijk door te plassen en te poepen op de rots,' aldus Timms op de Australische radio.'Als toeristen de rots beklimmen, behoren ze zich te gedragen. Urineren en poepen is uit den boze.'

Illegaal

Veel toeristen kunnen de lastige klim niet aan en maken rechtsomkeert. Vaak blijken zij een toiletroil weggestoken te hebben in geval van nood.

Voortbestaan

Een andere soort van de inlandse garnaal lijkt juist veelvuldiger voor te komen. Deze soort is wijdverspreid en sterk, waardoor de levenssfeer waarschijnlijk minder aangetast is.

Verbod

Australie overweegt een verbod uit te brengen op het beklimmen van de rots door toeristen. Ayers Rock behoort toe aan het het heilige erfgoed van de Aboriginals.


Foto door: ingrover.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.