Fiets je rot image
Simoneleenders

Fiets je rot

Je moet er maar zin in hebben om 12.000 kilometer te fietsen. Toch is er over de hele wereld genoeg animo voor. Tour d’Afrique organiseert drie intercontinentale routes, waarvan de eerste – van Caïro (Egypte) naar Johannesburg (Zuid-Afrika) – nu achter de rug is. Deze bijna 12.000 kilometer lange route is gewonnen door twee Nederlanders.

De route ging door onder andere Egypte, Soedan, Tanzania, Malawi, Botswana en Zuid-Afrika en heeft ruim vier maanden geduurd, maar niet geheel zonder slag of stoot. Zo is er een fiets gestolen en kampten beide Nederlanders met ziekteverschijnselen.


De twee overige routes starten in juni en augustus. De Orient Express start op 3 juni in Parijs en eindigt op 29 juli in Istanbul. De Silk Tour start op 4 augustus in Istanbul en de finish wordt gehaald op 18 november in Beijing. Bij deze route leg je een afstand af van ongeveer 10.000 kilometer. Mocht je aan deze route willen mee doen, dan moet je nog een jaartje wachten want de inschrijving van de Silk Route is gesloten. Voor de Orient Express zijn wel nog plaatsen. Het inschrijfgeld dat varieert van 4500 tot 8000 euro, komt ten goede van de Tour d’Afrique Foundation. Dus je fietst ook nog voor een goed doel.

www.tourdafrique.com