Fietsen over water image
Happynessie

Fietsen over water

Wie denkt dat vliegtuigen, boten, treinen en auto's de enige vervoersmiddelen zijn om te reizen naar andere landen, heeft het mis. De sportieve vrienden Alex Mutsaars, Mark de Vries en Matthijs Houben vertrokken zondag middag vanuit Athene op hun waterfiets richting Amsterdam. De verwachting is dat het drietal na drie maanden weer zal verkeren op het vaste land.

De reis van 4500 kilometer zal ruim drie maanden duren. De fietstocht begint in Athene. Na een aantal dagen reizen zij via Rome naar Monaco, dan dwars door Frankrijk langs Parijs. De monstertocht eindigt in Amsterdam. Onderweg zullen zij verschillende gevaren tegenkomen, van metershoge golven tot woeste rivieren. Maar hun grootste vijand zal waarschijnlijk tegenwind zijn. De mannen zijn vastberaden dit avontuur succesvol te laten eindigen. Met deze reis zullen de mannen geld inzamelen voor Villa Pardoes, een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor gezinnen met zieke kinderen.

Waterfiets
De waterfiets waarmee zij deze reis zullen afleggen is voorzien van diverse technische snufjes. Een radarreflector om zichtbaar te zijn voor ander zeeverkeer en GPS-navigatie zijn elementen die niet ontbreken. Het vaartuig is elf meter lang en twee meter breed en is geschikt om de drie vrienden ook over zee veilig naar huis te brengen.

Foto door hestermaasdam.reisreporter.nl