image
Getty Images

Dit zijn jullie bijzondere plekken op populaire bestemmingen

Met Columbus Travel maak je elke maand kans op fantastische prijzen. In april waren we op zoek naar foto's van jouw bijzondere plek(ken) weg van de massa op populaire bestemmingen. De mooiste inzending wordt beloond met een activiteitenbon van Experiencegift t.w.v. €250 en publicatie in Columbus Travel. En dit zijn de winnaars!

Highlights zijn niet voor niets highlights: we willen vrijwel allemaal weleens de Taj Mahal in levenden lijve aanschouwen of struinen door The Big Apple. Populaire bestemmingen trekken dan ook veel toeristen, maar tóch is het bijna altijd mogelijk om verborgen parels te vinden. Zo zijn er bijzondere wandelroutes naar Machu Picchu, kun je overnachten bij de Trolltunga waardoor je de plek voor jezelf hebt of fotografeer je de beroemde Taj vanaf de overkant van het water.
Van dat ene knusse cafeetje in de buitenwijk van Lissabon, die gave boekhandel in Kaapstad of dat bijzondere verlaten dorpje op Bali: wij waren op zoek naar de plekken op populaire bestemmingen (of dat nou een land, een stad of een bezienswaardigheid is) die nog niet door de massa zijn ontdekt. We belonen de winnende foto met een activitybon van Experiencegift.nl t.w.v. €250, waarmee je nog veel meer highlights kunt gaan verkennen.

And the winner is ...

Makgadikgadi-basin in Botswana - door Susanne van Kempen

Makgadikgadibasin in Botswana. Foto: Susanne van Kempen

Susanne vertelt: 'Stap van de gebaande paden en ontdek de verborgen juweeltjes van Botswana! Terwijl de wereld de magie van de Okavangodelta bewondert, onthul ik een geheime schat: het Makgadikgadi-basin. Hier, te midden van uitgestrekte vlaktes, ervaarden wij een moment van pure betovering - een ontmoeting met een majestueuze olifant, alleen in zijn koninkrijk. In deze afgelegen oase van rust, omringd door de stilte van de natuur, ontdekten we een zeldzame kans om één te worden met het wilde hart van Afrika. Geen drukte van toeristen, geen afleidingen - alleen de sereniteit van het moment en de krachtige aanwezigheid van de natuur. De Makgadikgadi is meer dan een bestemming; het is een uitnodiging om te ontsnappen aan de alledaagse drukte en de ziel van Afrika te omarmen. Hier vinden reizigers een diepe verbinding met de aarde en haar bewoners, een ervaring die de tijd doet stilstaan en de geest verheft. Verken deze 'vergeten' parel van Botswana en ontdek de ware betekenis van avontuur.' Volg Susanne op Instagram. 

Juryoordeel: 'Onze eerste reactie bij het zien van deze inzending was: wow. Zo dicht bij zo'n majestueus dier komen is sowieso bijzonder, het zo mooi vastleggen nog een tweede. Je voelt bijna fysiek hoe groot en krachtig de olifant is en hoe nietig je als mens ernaast bent. Dit wil je ervaren. Gefeliciteerd met de eerste prijs, Susanne!'

Vier runners-up ontvangen de Columbus Travel Reisplanner t.w.v. €12. En dit zijn ze!

2. Preikestolen, Noorwegen - door Meta Visser

Preikestolen, Noorwegen. Foto: Meta Visser

Meta vertelt: 'Wist je dat je net boven de Noorse Preikestolen mag kamperen? Loop rond 15.00 uur naar boven en neem je kampeerspullen mee. Om met je gezin op deze wijze de zonsondergang en -opgang te zien en te ervaren is magisch. Deze foto is genomen bij zonsopgang.' Volg Meta op Instagram. 


3. Cappella degli Alpini, Italië - door Tim Middeljans

Cappella degli Alpini, Italië. Foto: Tim Middeljans

Tim vertelt: 'Deze foto is genomen bij het populaire Tre Cime di Lavaredo (ofwel de Drei Zinnen) in Italië. Op de foto is de Cappella degli Alpini te zien, vanwaar je een werkelijk geweldig uitzicht hebt op de berggroep Cadini di Misurina. De steile pieken tot ruim 2800 meter hoogte geven het dramatische karakter van de Dolomieten weer. De bergen waar de kapel werd gebouwd waren het toneel van verschillende bloedige veldslagen tussen Italianen en Oostenrijks-Hongaren tijdens de Eerste Wereldoorlog. De meeste mensen lopen de kapel zo voorbij, maar als je de kapel van de andere kant fotografeert heb je de bergen van de Dolomieten op de achtergrond.' Volg Tim op Instagram. 


4. Fushimi Inari-Taisha Shrine, Japan - door Chris van der Sleen

Fushimi Inari-Taisha shrine, Japan. Foto: Chris van der Sleen

Chris vertelt: 'De Fushimi Inari-Taisha Shrine is een van de mooiste plekjes van Kyoto met meer dan 10.000 torii (traditionele poorten). Gaaf, maar druk! Bij de ingang heb je maar één keuze: met de massa meebewegen, dus onze primaire reactie was rechtsomkeert en weg daar! Gelukkig deden we dat niet. Hoe verder weg van de ingang we kwamen, hoe rustiger het werd. De tip is dan ook: laat het eerste stuk voor wat het is, loop een minuut of tien omhoog en geniet in alle rust van deze gave plek!' 


5. PR1 op Madeira - door Eva de Groot

Madeira. Foto: Eva de Groot

Eva vertelt: 'Wij liepen de populairste hike in Madeira met nog bijna niemand op de paden doordat we vóór zonsopkomst al op pad gingen. Ga op tijd op pad, en dan nog wat eerder.' Volg Eva op Instagram. 


Een selectie van de beste inzendingen wordt gepubliceerd in Columbus Travel editie 129, die 21 mei verschijnt en geheel in het teken staat van de populairste bestemmingen weg van de massa. Wil jij ook kans maken op een gave prijs? Deze maand zijn we op zoek naar de mooiste architectuur wereldwijd. Je maakt hiermee kans op een Srprs.me-stedentrip t.w.v. €250 én publicatie in Columbus Travel!

Kijk alle inzendingen nog eens terug:

 

Benieuwd naar de inzendingen in winnaars van de maandfotowedstrijd van maart? Bekijk ze hier.

Volg Columbus Travel op FacebookInstagramSpotify en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.