Beleef Afrika's kerstgevoel image
PatrickF

Beleef Afrika's kerstgevoel

Zoek in de koude donkere decemberdagen de warmte op in het Afrika Museum in Berg en Dal (bij Nijmegen). Vanaf aanstaande zaterdag staat het museum namelijk in het teken van kerst. Het museum is iedere dag (behalve maandag) geopend en er is een speciaal kerstprogramma samengesteld vol sfeervolle activiteiten, speciale voorstellingen, workshops en rondleidingen.

Een Afrikaanse beschermengel op eerste kerstdag
Eerste kerstdag begint met de Creatieve workshop ‘Kies je Afrikaanse beschermengel.’ Ook is er een workshop ‘Afrikaanse zang en muziek’. Muziek en dans zijn voor veel Afrikaanse volken een belangrijk expressiemiddel. Bij elke gelegenheid wordt dan ook muziek gemaakt, gedanst en gezongen. Onder leiding van een expert kun je eenvoudige ritmes leren spelen op verschillende Afrikaanse instrumenten.
Om 14.00 uur is er een voorstelling ‘Afrikaanse verhalen voor de donkere dagen.’ Hoewel Afrika geen echte kerstverhalen kent, worden er in het museum prachtige Afrikaanse verhalen verteld over vrede, vriendschap, licht en duisternis. Door de typische Afrikaanse live muziek van koraspeler – een kora is een snaarinstrument uit West-Afrika – Lamin Kuyateh krijgen deze verhalen een extra dimensie en is het een ware belevenis.

Swingen op tweede kerstdag
Op tweede kerstdag is er een rondleiding door het buiten- en binnenmuseum waarin je alles verteld wordt over familierelaties in Afrika.
Daarnaast kun je ook naar het swingende optreden van het Ghanese koor Gye Nyame. Dit is inmiddels traditie en zij bezorgen je zeker weten het echte kerstgevoel!

Het Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Telefoon 024 - 684 7272

Openingstijden vanaf 20 december:
maandag t/m vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00 – 17.00 uur
1e Kerstdag geopend, Nieuwjaarsdag en maandags gesloten

Entreeprijzen: Volwassenen € 8,50 en kinderen 4 t/m 12 € 5,00