3 topbestemmingen met een gratis stopover in IJsland image

3 topbestemmingen met een gratis stopover in IJsland

Hoe haal je het maximale uit je reis? Door een bestemming te kiezen waarbij je kosteloos een stopover maakt. Zo boek jij twee vakanties in een. 

Ben jij een trans-Atlantische reis aan het plannen? Zorg er dan voor dat je vliegt met Icelandair. Via deze luchtvaartmaatschappij kun je zonder toeslag op de ticketprijs een stopover maken in IJsland, van 1 tot 7 dagen lang. De volgende bestemmingen zijn een perfecte combi met een stopover in IJsland. En wij verklappen alvast wat er hot and happening is. 

 

Destination concrete jungle NYC

Manhattan? Over it. Brooklyn? Been there, done that. In New York is het lang vermaledijde stadsdeel Queens de nieuwste speelplek van stadsnomaden en hipsters. De grote aanjager is de wijk Long Island City (LIC), pal aan de East River tegenover Midtown Manhattan. In dit vroegere industriële niemandsland vind je nu de hoogste concentratie ateliers, galeries en kunstinstellingen van de stad. In hun sporen treden steeds meer chef-koks, theatermakers en avontuurlijke citytrippers. Ben jij de volgende LIC-pionier?

Zin om de lokale cultuur te proeven en een beetje origineel te shoppen? Ga dan naar de LIC Flea & Food Market. De eetstalletjes worden onder de noemer ‘vers en biologisch’ door lokale ondernemers beheerd. Maar ook als je op zoek bent naar vintage kleren, antiek of originele souvenirs ben je hier aan het goede adres. Elk weekend open van 11 tot 18 uur.

Het Socrates Sculpture Park mag je gerust een van de meest bijzondere parken van New York noemen. Hier geen perfect verzorgd groen of protserige fonteinen, maar kunstwerken die door lokale artiesten zijn gemaakt van afval of gerecycled materiaal. Uiteraard kun je hier ook gewoon een dagje luieren op het gras, pal aan de oever van de East River.

New York is altijd een goed idee! (Foto: Anthony Catalano)

 

Settle for Seatle

Waar denk jíj aan bij Seattle? Grunge? Een bebrilde nerd met Microsoft-miljarden op zak? Een bak koffie die je een rib uit het lijf kost? Of een arrogante psychiater met zijn eigen sitcom? Waarschijnlijk alle vier, maar dan nog sla je de plank mis. Seattle is een van de meest veelzijdige en cultureel en culinair opwindende steden aan de Amerikaanse westkust. Ontdek het zelf in Capitol Hill, de levendigste buurt van de metropool.

Capitol Hill, een uitgestrekte buurt ten oosten van het centrum van Seattle, laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Je vindt er zowel hippe lofts als statige Victoriaanse familiewoningen. Weelderig groen grenst aan de dichtstbevolkte, levendigste uitgaansstraten van de stad. De bekendste slagaders van de buurt zijn Broadway en Pike/Pine, waar je een hele dag zoet bent met het bezoeken van boetiekwinkels, cafés, restaurants en clubs. Sluit je bezoek af in Volunteer Park, waar je een mooi uitzicht hebt over de buurt, Downtown Seattle met zijn befaamde Space Needle, en de omliggende Cascade en Olympic Mountains.

Seattle is Columbus-proof. (Foto: Howard Frisk)
 

Trendy Toronto

Een slapende reus is wakker geworden. Na lange tijd in de schaduw te hebben gestaan van andere Canadese steden (we’re looking at you, Montreal and Vancouver) claimt Toronto zijn plek onder de must-sees van het Noord-Amerikaanse continent. Nergens anders worden op dit moment zo veel wolkenkrabbers neergezet en voel je zo veel energie. Het aanbod van leuke buurten, culturele hotspots en geweldige restaurants is zo groot dat je een strenge selectie moet maken. Onze musts?

Ga galeriehoppen en designshoppen tussen de voormalige fabrieken en arbeiderswoningen in Queen West of een avondje uit in het Distillery District, een omgebouwde whiskystokerij. Hipsters trekken linea directa naar Ossington Avenue, met zijn vele bars en conceptwinkels.

Ook op kunstgebied heeft Toronto genoeg te bieden. Met 68.000 kunstwerken is de Art Gallery of Ontario een van de grootste kunstinstellingen van Noord-Amerika, maar heeft buiten Canada amper iemand ervan gehoord. Groot voordeel: geen lange rijen om de indrukwekkende collectie met meesterwerken van Tintoretto, Rubens en Rembrandt maar ook van Picasso, Van Gogh, Degas en Warhol te zien.

Toronto mag dan niet bekendstaan om haar natuur, maar de stad heeft wel degelijk prachtige groene plekken — in de omgeving ligt een spectaculair stelsel van beboste ravijnen die door rivieren zijn uitgesleten. Volg bijvoorbeeld de Beltline Trail, die dwars door het Moore Park-ravijn voert. Je wandelt van de historische Mount Pleasantbegraafplaats naar de Evergreen Brickworks, een voormalige steengroeve waar nu allerlei duurzame bedrijfjes zitten.

Toronto is uit de schaduw gestapt van concurrenten Montreal en Vancouver. (Foto: Unsplash)

 

Vlieg je liever ergens anders naar toe? Je kunt ook lekker banjeren door Boston of werelds Washington ontdekken mét een stopover in IJsland. Bekijk hier ook de andere bestemmingen van Icelandair