In the picture: Topfoto van de Dag image
Lkoedam

In the picture: Topfoto van de Dag

De Columbus Travel communityleden uploaden dagelijks prachtige beelden. Daar worden wij erg blij van! En mooie beelden zijn er natuurlijk om gedeeld te worden. Daarom zetten we graag iedere dag een mooie foto in het zonnetje. Gewoon om even weg te dromen. Vandaag kun je wegdromen bij dit prachtige plaatje van communitylid MaJaTa.

Sprinkhaanbaby's in Nederland, door communitylid MaJaTa

'Hier zie je de nymf van de struiksprinkhaan. Heel klein, slechts een paar milimeter want hij zit op een bloempje van 2 centimeter. Uit de larve van de sprinkhaan kruipt de nimf, het jonkie, zonder kleur. De nimf wordt groter door bloed in de vleugels te pompen en moet volledig uitharden en kleur krijgen, wat enkele dagen duurt. De nimfen van de struiksprinkhanen zijn dan zwart gespikkeld en hebben om de poten en de sprieten (antennes) zwarte banden zoals je hier ziet. Grappig om te weten dat het geluid dat ze maken, komt door de linkervoorvleugel over de rechtervoorvleugel te strijken. Op de onderzijde van de linkervoorvleugel zit een sterk verdikte ader wat als rasp fungeert en op de bovenzijde van de rechtervoorvleugel zit het plectrum (een speciaal hiervoor aangepaste vleugelader). Het was best lastig om dit hele kleine beestje te fotograferen. Hij liep telkens weg en ik zei nog zo: 'blijf zitten,' maar jammer genoeg had hij daar niet veel zin in. Toch had ik af en toe een moment dat hij stil bleef zitten en zo kon ik deze foto maken.'

Wist je dat je met jouw reisfoto in de prijzen kunt vallen? Iedere maand hebben wij een nieuwe fotowedstrijd met een ander thema. Klik hier om te lezen hoe jij mee kunt doen.