De leukste alles-in-één-hotels van Nederland image

De leukste alles-in-één-hotels van Nederland

Het hotel van nu is veel méér dan een plek om te slapen. Het is een openbare ruimte waarin je zowel met locals als reizigers kunt genieten van lekker eten, livemuziek, tentoonstellingen en andere leuke extra’s. Dit zijn onze favorieten. 


In het art'otel is het altijd feest! (Foto: art'otel® by Park Plaza) 

1. Kunst kijken en dansen in hartje Amsterdam

Hoeveel hotels met kunstgalerie ken jij? De 5&33 Gallery in het souterrain van het art’otel, pal tegenover het centraal station, biedt plaats aan verscheidene moderne kunstgenres, van popart tot streetart en intieme portretseries. Dagelijks geopend van 10 tot 22 uur. Gratis entree, artotelamsterdam.com/533-gallery. Ook als je minder kunstzinnig bent ingesteld is een bezoekje de moeite waard. Elke dinsdagavond geniet je in de 5&33 Kitchen van Truffle Tuesday (€ 35 p.p.) en in de 5&33 Bar van livemuziek. Heeft dat drankje je in de dansstemming gebracht? Loop dan van woensdag- tot zaterdagavond vanaf 18 uur binnen voor een DJ Session. Kijk hier voor nóg meer evenementen.

2. Historie (voor)proeven in Breda

Hotel Nassau Breda is gehuisvest in diverse rijksmonumenten en een voormalig klooster in een van de oudste straten van de stad. Voor een voorproefje van al deze historie doe je een drankje in bar Heiligdom of hapje in restaurant Liefdegesticht. Vraag het personeel ook zeker of je binnen mag kijken in de neogotische kapel, die nu dienstdoet als evenementenlocatie. 

3. Vinyl luisteren en stappen met locals in Amsterdam

In de 22 verdiepingen hoge A’DAM Toren aan de overkant van het IJ — de rivier achter het centraal station — is zoveel méér te doen dan veel mensen denken. Zo kun je er als bezoeker binnenlopen bij Sir Adam, dat beschikt over een openbare muziekbibliotheek, een loungeruimte (The Hub) en een van de beste hamburgerrestaurants van de stad (The Butcher Social Club). Ook leuk: met Sir Explore kun je je op sleeptouw laten nemen door een local. Doe bijvoorbeeld een klankschaalceremonie of ga op vintagekledingtour.

4. Spelletjes spelen en relaxen in een binnentuin in Maastricht

Zoom op de Google Maps-satellietkaart in op Hotel The Dutch en je ziet een krokodil liggen in de binnentuin. Loop de felgekleurde lobby binnen en je wordt welkom geheten door een stel flamingo’s. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je pardoes bent binnengestapt op de set van een animatiefilm. Fotorol volgeschoten? Strijk dan neer in de funky The Lobby Bar of speel een potje tafelvoetbal in The Hangout, alvorens je de rest van de opkomende stadsbuurt Wyck verkent. 

Wat is jouw favoriete hotel in Nederland?