4 gratis festivals waar je met Pinksteren heen wilt image

4 gratis festivals waar je met Pinksteren heen wilt

Het lange pinksterweekend staat bijna voor de deur en dat betekent keuzestress. Van foodfestival tot muziekfestival, er is genoeg te doen. Wil jij zoveel mogelijk eropuit, maar heb je niet genoeg budget? Met deze festivals is het gratis genieten geblazen.


Waar ga jij de bloemetjes buiten zetten? (Foto: danny howeUnsplash)

1. Vondelpark Openluchttheater - Amsterdam

Ben je met Pinksteren in Amsterdam? Ga dan zeker even naar het Vondelpark! Op 2 juni is de seizoensopening van Vondelpark Openluchttheater. Van mei tot september is er elk weekend een uiteenlopend programma met muziek, comedy, jeugd, dans en klassieke concerten. En in het pinksterweekend barst het programma uit haar voegen. Geniet van zwoele indiepop van Donna Blue en van De Junior Company van Het Nationale Ballet. Bekijk hier het hele programma.

2. Jazz in Duketown - ‘s-Hertogenbosch

In de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch treden nationaal en internationaal bekende muzikanten het hele weekend op. Je hoort niet alleen jazz, maar ook soul en funk. Het allerleukste? Je swingt dus gewoon gratis – op bijvoorbeeld Jungle by Night - de hele stad door. Hier zie je welke toffe artiesten allemaal nog meer optreden.

3. Klein New Orleans - Utrecht

Zondag 9 juni verandert de Breedstraat  in Utrecht in een klein New Orleans, de stad in de Verenigde Staten die gekenmerkt wordt door jazz, blues en lekker eten. Naast de muziek- en kunstprogrammering zijn er verschillende foodtrucks, DJ’s en verschillende andere randprogramma onderdelen. Meer weten over dit straatmuziekfestival in hartje Utrecht? Klik hier.

4. International Music Meeting Festival - Nijmegen

Dit festival is niet gratis, maar wij mogen twee kaartjes weggeven dus we zetten hem stiekem wel in dit rijtje! Bij dit festival gaan alle stijlen, genres en culturen in de blender. Wat je kunt verwachten? Van jazz en improvisatiemuziek tot traditionele muziek en originele cross-overs, dat is Music Meeting.

Het spektakel vindt in Nijmegen op 8 t/m 10 juni plaats en staat in het teken van muzikale ontmoetingen en internationale samenwerkingen. Naast 30 concerten kun je 3 dagen lang genieten van interviews, mini-concerten, masterclasses en workshops. Sounds good, toch?

Het enige wat je hoeft te doen voor de gratis kaartjes is een mailtje te sturen naar info@columbusmagazine.nl en vertellen waarom jij graag naar dit festival wilt. We vinden het natuurlijk leuk dat als je wint je ons een gezellige foto vanaf het festival stuurt ;)

Welk festival vinden jullie in dit rijtje ontbreken?