Plastic not so fantastic; anti-plastic beleid in Egypte

Gepubliceerd: 19 apr 2019 0
Zeg je Egypte, zeg je piramides en vooral een prachtige onderwaterwereld. Precies de reden waarom toeristen naar Egypte gaan. Al die mensen laten helaas veel troep achter. Daar wordt nu een goede maatregel tegen genomen. 


Hopelijk komt er een stuk minder plastic in de natuur terecht (Foto: Ishan @seefromthesky, Unsplash)

Niet alleen toeristen kunnen er wat van, ook de Egyptenaren zijn vervuilend bezig. Gelukkig gaat er vanaf 1 juni een verbod op wegwerpplastic gelden in het gebied rond de Rode Zee. Het verbod geldt slechts in dit deel van Egypte omdat alleen de gouverneur van het Rode Zee gouvernement (Gouverneur Ahmed Abdallah) hiertoe besloten heeft. Egypte is verdeeld in verschillende gouvernementen, vergelijkbaar met onze provincies. Hopelijk volgen andere gouverneurs snel het voorbeeld van Gouverneur Ahmed Abdallah!

Omdat er geen weggwerpplastic gebruikt mag worden krijgt de bevolking recyclebare zakken. Bedrijven mogen overigens alleen nog maar papieren zakken gebruiken. Reizigers in dit gebied moeten dus hun eigen tasje meenemen of kopen, want een plastic tasje zullen ze niet meer krijgen bij hun aankopen. 

En dat is maar goed ook. Hoe meer plastic er in de omloop is, hoe meer plastic er ook in de natuur kan verdwijnen. Zo wordt er geschat dat er minimaal vijf miljard plastic op zee ronddrijft. Jaarlijks schijnt er acht miljoen aan plastic bij te komen; iets wat uiteindelijk de ondergang van het onderwaterleven en het koraal zal worden. 

Op Europees niveau wordt er vanaf 2021 ook een verbod op wegwerpplastic ingevoerd. Onder meer wattenstaafjes, bestek, borden, rietjes en roerstaafjes mogen in de toekomst niet meer van plastic worden vervaardigd. Wij zijn benieuwd welk effect het verbod zal hebben. 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...